Ondersteunen van sekswerkers in Niteroi

Het Leger des Heils wil zo'n 150 sekswerkers in Niteroi, een voorstad van Rio de Janeiro, een kans geven om vaktraining te volgen, zodat ze vaardigheden ontwikkelen waarmee ze bijvoorbeeld een onderneming kunnen starten.

Sekstoerisme
Niteroi is een voorstad van Rio de Janeiro. Er wonen meer dan twaalf miljoen mensen. Rio de Janeiro is de een internationale bestemming voor sekstoerisme. Prostitutie is legaal, maar de veelal worden de rechten van de sekswerkers geschonden. Veel van hen zitten gevangen in de seksindustrie, vooral door het ontbreken van alternatieve bronnen van inkomsten. Het Leger des Heils voert een project uit om sekswerkers in Niteroi te helpen alternatieven te vinden voor de seksuele uitbuiting waaronder ze gebukt gaan. Vaak zijn ze slachtoffers van stigmatisering, discriminatie en fysiek geweld. De meerderheid bestaat uit zwarte mannen van onder de 25 jaar met een laag opleidingsniveau. Talloze travestieten belanden in de prostitutie omdat ze door de maatschappij worden buitengesloten en werkloos raken.

Voorzieningen
Al een aantal jaren werkt het Leger des Heils in Niteroi onder zowel mannelijke als vrouwelijke sekswerkers. Tussen hun werk door hebben veel sekswerkers behoefte aan een plek om te rusten, wat te eten en eventueel gebruik te maken van sanitaire voorzieningen en gezondheidszorg. Door middel van dit project wil het Leger des Heils zo'n 150 sekswerkers leren hoe ze een inkomen kunnen verdienen buiten de seksindustrie. Het Leger wil deze mensen de kans geven om vaktraining te volgen, zodat ze vaardigheden ontwikkelen waarmee ze bijvoorbeeld een onderneming kunnen starten.

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils Brazilië
Locatie: Niteroi
Thema: werk & inkomen
Doelgroep: 150 sekswerkers
Totale projectkosten: US$ 94.406
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 2 jaar
Status: actief


Landinformatie: Brazillië Thema: Werk & Inkomen