Logistiek centrum in Athene

Vluchtelingen in Athene ontvangen veel gedoneerde kleding. Helaas is de verdeling van kleding niet goed georganiseerd. Het Leger des Heils heeft daarom een centrum opgezet voor de inzameling, sortering, opslag en distributie van kleding en andere hulpgoederen.

Vervuiling
Vluchtelingen die aankomen op de Griekse eilanden krijgen veel kleding, meestal meer dan ze kunnen meenemen.  Zomer- en winterkleding en maten worden gemengd en vele kleding is van lage kwaliteit. Enorme stapels kleding worden weggegooid. Dit veroorzaakt veel vervuiling op de Griekse eilanden en creëert conflicten met lokale boeren.

Magazijn
Om de inzameling, sortering en distributie van kleding te verbeteren heeft het Leger des een magazijn gehuurd en extra mankracht aangetrokken. De kleding en andere hulp goederen zullen worden uitgedeeld in het dagcentrum van het Leger des Heils, bij het Victoriaplein. Ook andere hulporganisaties die werkzaam zijn op het Victoriaplein worden vanuit het magzijn van het Leger des Heils bediend. 

Reshare
Dit project wordt gefinancierd door Reshare, het onderdeel van het Leger des Heils in Nederland dat zich bezig houdt met kledinginzameling. Reshare ondersteunt het Leger des Heils in Griekenland ook met expertise op het gebied van het verzamelen, sorteren, en distribueren van kleding.

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils Griekenland
Locatie: Athene
Thema: noodhulp
Totale projectkosten: € 118.069
Doelgroep: vluchtelingen op doorreis naar Europa
Status: completed
Duur: 1 jaar
Gefinancierd door: Reshare, Leger des Heils Zweden, Leger des Heils Hongkong
Landinformatie Thema: Noodhulp