Kleding inleveren

ReShare is het onderdeel van het Leger des Heils dat kleding inzamelt. Een deel van de kleding die ReShare inzamelt wordt gratis weggegeven of tegen sociale prijzen verkocht. Het merendeel gaat naar sorteerbedrijven. Daar krijgt ReShare geld voor. Met een deel van dit geld financieren we internationale projecten, zoals de distributie van kleding aan vluchtelingen in Griekenland.

Kleding voor vluchtelingen
ReShare levert een structurele bijdrage op het gebied van inzameling, sortering en levering van kleding voor vluchtelingen in Nederland. ReShare zamelt zelf kleding in en zorgt er ook voor dat de kleding die aan andere organisaties wordt gedoneerd wordt gesorteerd. Op basis van de behoefte zorgt de organisatie er vervolgens voor dat de juiste hoeveelheid en type kleding op de goede plek terecht komt.

Kleding inleveren?
Wil je kleding doneren? Lever dit dan in een gesloten kledingzak in bij een van de textielcontainers van het Leger des Heils. Er is altijd wel een container bij jou in de buurt. Je kunt kleding ook inleveren bij één van de korpsen van het Leger des Heils.

Wel inleveren: Kleding, schoenen (per paar gebonden), laarzen (per paar gebonden), beddengoed, gordijnen, handdoeken, handschoenen, hoeden en petten, ondergoed, riemen, (sport) sokken (per paar), (strop)dassen, zachte knuffels, tafellakens, tassen, theedoeken en vitrage.

Niet inleveren: Natte kleding, poetsdoeken, hard speelgoed, vloerbedekking, vodden, zwaar vervuild textiel (olie, verf en dergelijke). Dit kan ReShare niet verwerken.

Kleding ophalen?
Bij een grote hoeveelheid zakken (meer dan 25) komt ReShare in heel Nederland kleding bij je thuis ophalen. Woon je in Amsterdam? Dan komt ReShare ook voor minder zakken in actie.

Belt hiervoor gratis: 0800 0322.