Hulp aan vluchtelingen in Congo Brazzaville

Door de sociale en politieke situatie in Congo Brazzaville zijn grote bevolkingsgroepen voor hun veiligheid naar buurlanden gevlucht. Om deze mensen te ondersteunen werkte het Leger des Heils samen met verschillende organisaties om duizenden vluchtelingen hulp te bieden.

Instabiliteit
De situatie in Congo Brazzaville is al een zekere tijd zeer instabiel. Op dit moment zijn er meer dan 13.000 vluchtelingen in het land, meer dan de helft van hen zijn kinderen en ongeveer 80% van hen is gevestigd in Bétou in het noorden van het land. De toename van het aantal vluchtelingen maakte het moeilijk om aan al hun behoeften te voldoen.

Kinderen 
Door dit project hielp het Leger des Heils een kleine duizend vluchtelingen in de buurt van lokale vluchtelingenkampen. De vluchtelingen werden voorzien van voedsel zoals vis, olie en zout, maar ook van artikelen zoals zeep, kleding en muskietennetten. Onder de vluchtelingen waren ongeveer 300 kinderen. Veel ouders konden hun kinderen niet naar de educatieve centra sturen die waren opgezet, omdat ze geen geld hadden voor schoolmaterialen. Daarom voorzag het Leger des Heils deze kinderen van leermiddelen zoals pennen, boeken en schooltassen.

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils Congo (Brazzaville)
Locatie: Bétou en Ikpéngbélé
Thema: noodhulp
Doelgroep: vluchtelingen
Totale projectkosten: US$ 62.102
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 3 maanden
Status: voltooid

Media

Tienduizenden inwoners Congo-Brazzaville opgevangen bij Leger na zware vuurgevechten

UPDATE: Nog altijd 139 gezinnen schuilen bij Leger na zware vuurgevechten in Brazzaville
Landinformatie: Congo Brazzaville Thema: Noodhulp