Hiv/Aids preventie en ondersteuning in Oost Java

In de afgelopen 20 jaar is het percentage van HIV/aids dramatisch toegenomen in het Zuid Malang District. Het Leger des Heils voert een project uit om jongeren te informeren over de risico's van besmet raken met HIV en hen te leren hoe ze gezonde keuzes kunnen maken wanneer ze leven met aids.

Hiv/Aids
Turen is een stad in Oost-Java en bevindt zich in het Zuid Malang district. In de afgelopen 20 jaar is het percentage van Hiv/Aids in dit district dramatisch toegenomen. Meer dan de helft van de bevolking is jonger dan 40 jaar oud en het virus verspreidt zich snel. Deze toename is vooral te wijten aan veelvoorkomend drugsgebruik en het feit dat jonge mensen niet voldoende kennis hebben over seksualiteit. Mensen die Hiv/Aids hebben beschikken niet over de vaardigheden of kennis om hun levensstijl zodanig aan te passen.

Preventie
Het project bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een preventieprogramma voor jongeren tussen 13 en 21 jaar oud met als doel jongeren te informeren over de risico's van het krijgen van HIV/aids. Het Leger des Heils werkt samen met de lokale overheid om deze preventieprogramma's uit te voeren op scholen en jeugdgroepen. Daarnaast is er een begeleidingsprogramma opgezet, waar jongeren met hun vragen terecht kunnen.

Levensonderhoud
Het tweede deel van het project is een trainingsprogramma gericht op mensen onder de 40 jaar oud die al Hiv/Aids hebben. Het programma biedt vaktraining op het gebied van landbouw en visserij om hen te helpen zelfvoorzienend te worden.

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils Indonesië
Locatie: Ten zuiden van Malang District, Oost-Java
Thema: gezondheid, werk & inkomen
Doelgroep: 4.000 jongeren
Totale projectkosten: US$ 35.521
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 3 jaar
Status: voltooid