Generator voor ziekenhuis in Indonesië

Op 28 september 2018 trof een reeks aardbevingen de streek van centraal Sulawesi. Duizenden mensen raakten gewond en hebben medische hulp nodig. Het Leger des Heils runt een ziekenhuis in het getroffen gebied: het Woodward-ziekenhuis. Om ervoor te zorgen dat er continue electriciteit aanwezig is, kocht het Leger des Heils een generator voor het ziekenhuis die automatisch start wanneer de stroom uitvalt.

Aardbevingen
Op 28 september 2018 trof een reeks aardbevingen de streek van centraal Sulawesi. Eén van de aardbevingen veroorzaakte een tsunami waarvan de golven in sommige gebieden tot drie meter hoog reikten. Vooral het Talise-strand in Palu en Donggala werden getroffen. Duizenden mensen raakten gewond en hebben medische hulp nodig. De meesten van hen leven nu in tijdelijke opvangkampen waar hygiëne ver te zoeken is en medicijnen tekort zijn.

Woodward ziekenhuis
Het Leger des Heils runt een ziekenhuis in het getroffen gebied: het Woodward ziekenhuis. Naast de mobiele klinieken die de slachtoffers in de getroffen gemeenschappen helpen, biedt het ziekenhuis zelf ook medische en chirurgische diensten. Het gebouw gebruikt de meeste elektriciteit via het elektriciteitsnet, maar vereist een generator als back-up vanwege de vele stroomonderbrekingen. De generator vereist handmatig te worden opgestart wat totaal niet praktisch is in een ziekenhuisomgeving.

Generator
Na de aardbeving, toen de elektriciteit uitviel, moest het ziekenhuis wachten tot een medewerker naar het ziekenhuis kon rijden om de generator te starten. Voor de veiligheid van de patiënten, vooral degenen die geopereerd worden of op de kraamafdeling, is het heel belangrijk dat er continu stroom aanwezig is. Een nieuwe generator zou automatisch moeten starten wanneer de stroom uitvalt.

Project Details

Uitvoering: Leger des Heils Indonesië
Locatie: Palu Timur (oost Palu)
Thema: noodhulp
Doelgroep: 1000 patiënten, studenten en medewerkers in het Woodward ziekenhuis
Totale projectkosten: US$ 67.095
Duur: 6 maand
Status: voltooid

Landinformatie: Indonesië Thema: Noodhulp Thema: Gezondheid