Duurzaam verbeteren van financiële afdeling in Tanzania

Het Leger des Heils heeft een hoofdkantoor in Tanzania. Deze bestaat uit verschillende afdelingen. Een daarvan is de afdeling financiën.Deze afdeling kamp al jaren met een gemis aan officieren met voldoende financiële kennis en ervaring. Dat is de reden waarom een accountant is aangenomen. Deze persoon zal de boekhouding beheren en een effectieve managementstructuur opzetten.

Financieel kantoor
Het Leger des Heils heeft enkele tientallen korpsen in Tanzania; het hoofdkantoor staat in Dar es Salaam. Het hoofdkantoor bestaat uit verschillende afdelingen. Een daarvan is de afdeling financiën. Deze afdeling kamp al jaren met een gemis aan officieren met voldoende financiële kennis en ervaring. Een nederlands officieren echtpaar is voor 2 jaar gedetacheerd en hij als register accountant is begonnen met het opzetten van een nieuw systeem om het werk van de afdeling te verbeteren. Daarnaast heeft hij ook trainingen aan werknemers verzorgd. Het echtpaar vertrekt dit jaar weer naar Nederland en daarom heeft het Leger des Heils Tanzania besloten om een nieuwe gekwalificeerde accountant te recruteren.

Accountant
Het Leger des Heils Tanzania wil de afdeling financiën verbeteren (efficiënt en transparant financieel systeem). Dat is de reden waarom een ​​accountant is aangenomen, die de huidige nederlands register accountant vervangt. Deze persoon zal de boekhouding beheren en een efficiente managementstructuur opzetten. De accountant zal de medewerkers op de afdeling verder trainen om zo het hoofd te bieden aan nieuwe ontwikkelingen.

Projectdetails

Uitvoering: Leger des Heils Tanzania
Locatie: Dar es Salam
Thema: capaciteitsopbouw
Doelgroep: afdeling financiën in Tanzania
Totale projectkosten: US$ 53.340
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland
Duur: 3 jaar
Status: actief
Landinformatie: Tanzania Thema: Capaciteitsopbouw