Capaciteitsopbouw in de DRC

Sinds 2015 is de afdeling Ontwikkeling en Hulpdiensten in Kinshasa onderbemand. Twee medewerkers werden ingehuurd om het kantoor te ondersteunen bij het ontwerpen en uitvoeren van projecten, fondsenwerving en kantooradministratie.

Kantoor in de DRC

Het Leger des Heils werkt sinds 1936 in de Democratische Republiek Congo (DRC) en runt meerdere korpsen en buitenposten door het hele land. In 2015 verliet de projectmedewerker (PO) de afdeling Ontwikkeling en Hulpdiensten in Kinshasa. Sindsdien is het kantoor onderbemand.

Ondersteuning van projecten en strategie

Ter ondersteuning van de capaciteitsopbouw van de afdeling Ontwikkeling en Hulpdiensten in Kinshasa financiert het Leger des Heils Nederland samen met het Leger des Heils Zwitserland en Noorwegen de salarissen van twee werknemers voor één jaar. Het nieuwe personeel zal bestaande ontwikkelings-, nood- en onderzoeksprojecten van de gemeenschap ondersteunen en de criteria en vereisten van donoren beschermen. Het extra personeel zal worden betrokken bij het ontwerpen van nieuwe projecten, fondsenwerving en administratietaken. Ze zullen ook helpen bij rapportage en projectondersteuning en door middel van een workshop een ​​langetermijnstrategie over noodhulp en gemeenschapsontwikkeling ontwikkelen. Dit stelt het Leger des Heils in DRC in staat om kwaliteitsvolle noodhulp te bieden en ontwikkeling binnen gemeenschappen te ondersteunen.

Uitvoering: Leger des Heils DRC
Locatie: Kinshasa
Thema: Capaciteitsopbouw
Doelgroep: Kantoor in Kinshasa
Totale projectkosten: US$ 21.980
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland, Tsjechië en Slowakije
Duur: 1 jaar
Status: Actief