Ambulance voor Leger des Heils ziekenhuis in Indonesië

Op 28 september 2018 trof een reeks sterke aardbevingen Central Sulawesi. Meer dan 2.000 mensen kwamen om het leven en ongeveer 65.000 huizen zijn zwaar beschadigd of vernietigd, waardoor er ongeveer 330.000 mensen dakloos zijn geworden. Het Leger des Heils schafte een ambulande aan voor het Woodward-ziekenhuis in het gebied. Deze kan gebruikt worden voor mobiele klinieken om de slachtoffers van de aardbevingen te helpen.

Aardbevingen
Op 28 september 2018 trof een reeks aardbevingen de streek van centraal Sulawesi. Een van de aardbevingen veroorzaakte een tsunami waarvan de golven in sommige gebieden tot drie meter reikten. Vooral het Talise-strand in Palu en Donggala werden getroffen. Meer dan 2.000 mensen zijn omgekomen en ongeveer 65.000 huizen zijn zwaar beschadigd of vernietigd, waardoor er ongeveer 330.000 mensen dakloos zijn. De meesten van hen leven nu in tijdelijke opvangkampen waar hygiëne ver te zoeken is en medicijnen tekort zijn.

Ambulance
Het Leger des Heils runt een ziekenhuis en verschillende scholen in het getroffen gebied rond centraal Sulawesi. Direct nadat de aardbevingen toesloegen, begon het Leger des Heils met medische ondersteuning en traumabegeleiding door het opzetten van mobiele klinieken in de omliggende gebieden. Het lokale medische team heeft een ambulance die ze gebruiken voor deze mobiele klinieken, maar deze is erg oud. Daarom werd er tijdelijk een andere ambulance vanuit Makassar naar Palu overgebracht, maar binnenkort moet deze weer terug. Om het gebied van centraal Sulawesi via mobiele klinieken te blijven ondersteunen, heeft het Leger des Heils daarom een nieuwe ambulance aangeschaft. Wanneer de mobiele klinieken niet meer nodig zijn, kan de ambulance gebruikt worden andere dingen.

Uitvoering: Leger des Heils Indonesië
Locatie: Palu Timur (oost Palu)
Thema: noodhulp & gezondheid
Doelgroep: Woodward ziekenhuis
Totale projectkosten: US$ 31.495
Duur: 3 maand
Status: voltooid

Thema: Noodhulp Thema: Gezondheid Landinformatie: Indonesië