Alfabetiseringsproject in Mali

Omdat slechts een op de drie mensen in Mali kan lezen en schrijven, startte het Leger des Heils een tweedelig project in vier verschillende gemeenschappen door het land. Allereerst zullen 300 vrouwen leren lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast zullen 1500 mensen binnen de gemeenschappen worden voorgelicht over vrouwenrechten.

Analfabetisme in Mali
Het overgrote deel van de bevolking in Mali is analfabeet. Slechts één op de drie mensen kan lezen en schrijven. Niet alleen hebben analfabeten minder kansen op een goede baan, niet kunnen lezen maakt het dagelijks leven ook moeilijk.Het Leger des Heils runt een aantal vrouwengroepen door Mali. De vrouwen in deze groepen hebben laten weten dat ze graag zouden willen leren lezen, schrijven en rekenen. Dit is vooral belangrijk voor degenen die ondernemer zijn. Om deze reden zijn leiders en officieren vanuit Leger des Heils korpsen door Mali begonnen met het aanbieden van alfabetiseringslessen. Jammer genoeg hebben ze niet de materialen, apparatuur en gekwalificeerde leraren die er nodig zijn om deze lessen te blijven geven. 

Leren lezen en vrouwenrechten
Het Leger des Heils voerde al eerder een alfabetiseringsproject uit in Mali. Dit project wordt nu uitgebreid naar vier andere gemeenschappen. In deze gemeenschappen zijn onlangs twee nieuwe korpsen en twee buitenposten geopend. Het nieuwe project heeft twee doelen. Het eerste doel is om 300 mensen te leren lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast krijgen 10 mensen les over vrouwenrechten. Zij zullen 1500 mensen in de gemeenschappen voorlichting geven.

Project Details

Uitvoering: Leger des Heils Mali
Locatie: Sirakaro, Kassela, Sincore en Dianikoro
Thema: onderwijs
Doelgroep: 1800 mensen
Totale projectkosten: US$ 320.95
Gefinancierd door: Leger des Heils Nederland, Tsjechië en Slowakije
Duur: 3 jaar
Status: actief
Thema: Onderwijs