Zware aardbeving Sulawesi

18-01-2021

Ten minste 81 mensen zijn omgekomen bij een aardbeving op het Indonesische eiland Sulawesi. De aardbeving met een verwoestende kracht van 6,2 vond afgelopen vrijdag 15 januari plaats. Autoriteiten vrezen dat het dodental nog zal oplopen.

De Leger des Heils korpsen, scholen en medische centra op Sulawesi liggen ver van het epicentrum en zijn volgens laatste berichten niet getroffen. Op dit moment doet een lokaal team van het Leger des Heils onderzoek in het getroffen gebied om in kaart te brengen wat het kan betekenen voor de slachtoffers.

De meeste doden vielen in Mamuju, de hoofdstad van West-Sulawesi. Daar stortten onder meer een hotel, winkelcentrum en ziekenhuis in. Naast het enige ziekenhuis dat nog redelijk intact is, zijn tenten neergezet. Omdat de kans op naschokken reëel is, worden hier grote aantallen patiënten behandeld. Bij de beving raakten zeker 800 mensen gewond.

De 19.000 mensen die dakloos zijn geworden, hebben hun toevlucht gezocht in geïmproviseerde tentenkampen. Uit angst voor een uitbraak van het coronavirus in de overvolle kampen, proberen de autoriteiten hoog- en laagrisicogroepen te scheiden, zo meldt The Jakarta Post.

Bron: The Jakarta Post / The Salvation Army