Sierra Leone: overstromingen en aardverschuivingen

22-08-2017

Het Leger des Heils Sierra Leone reageert nadat regenbuien in de hoofdstad, Freetown, aanzienlijke overstromingen en verwoestende aardverschuivingen veroorzaken. Volgens de laatste rapporten zijn er tot noch toe bijna 400 mensen omgekomen – de meeste doden vielen ten gevolge van een aardverschuiving in de buurt van de plaats Regent - en minstens 600 mensen zijn nog vermist. Het Bureau voor Nationale Veiligheid schat dat meer dan 3.000 mensen hun huizen hebben verloren.

Kapitein Broton Weah meldde vanuit Freetown dat de aardverschuiving om 3 uur ‘s nachts plaatsvond, terwijl de meeste mensen sliepen. De daaropvolgende overstroming sleurde huizen, auto’s en gebouwen mee op zijn destructieve weg. Daarna stortte de achterkant van de heuvel in wat veel schade aanbracht in de gemeenschap. Drie heilsoldaten vanuit het Leger des Heils Freetown stadskorps zijn omgekomen. Sommige overlevenden verloren hun benen of handen. Er is dringend behoefte aan eten, kleding en andere hulpartikelen.

De overheid en NGO's (niet-gouvernementele organisaties) zijn begonnen om tijdelijke accommodaties te bouwen voor slachtoffers, maar veel behoeften blijven bestaan. Kapitein Weah: 'De noodzaak is erg dringend, want de situatie is zeer slecht.'

Het internationale hoofdkwartier heeft fondsen ter beschikking gesteld om de meest dringende behoeften tegemoet te komen. Onderwijl worden de evaluaties naar specifieke behoeften vervolgd. In samenwerking met de regering, het Rode Kruis van Sierra Leone en andere NGO's, zal het Leger des Heils 200 gezinnen voorzien van voedsel, kookapparatuur en dekens. Om meer slachtoffers te helpen zijn donaties hoognodig.

Het Leger des Heils begon in 2010 met de eerste werkzaamheden in Sierra Leone. Het land is onderdeel van het Liberia commando.

Wanneer u wilt doneren ten behoeve van de noodhulp acties die het Leger des Heils uitvoert kunt u uw gift storten op NL27 RABO 0119 6839 89 t.n.v. Leger des Heils IOS o.v.v. Noodhulp.

Tekst: www.salvationarmy.org/ihq/news/inr160817
Vertaling door Writing By