Leger des Heils in Bijlage van Nederlands Dagblad

24-03-2021

Aanstaande zaterdag 27 maart wordt in een bijzondere bijlage van het Nederlands Dagblad aandacht besteed aan het internationale werk van het Leger des Heils. De bijlage is een samenwerkingsverband tussen een aantal christelijke hulporganisaties en het ND.

De strijd tegen onrecht, dichtbij en ver weg, lijkt geen einde te hebben. Toch staan er elke dag weer mensen op tegen onrecht. In de bijlage met het thema ‘Strijders tegen onrecht’ lees je de persoonlijke verhalen van mensen die betrokken zijn bij de strijd, op weg naar gerechtigheid. Naast de Internationale Ontwikkelingssamenwerking van het Leger des Heils wordt ook het werk van Red een Kind, See You (voorheen Light for the World) en Leprazending in de bijlage belicht.

"Zolang er nog vrouwen huilen, zal ik strijden. Zolang er nog kinderen honger lijden, zal ik strijden. Zolang er nog mannen naar de gevangenis gaan, erin en eruit, erin en eruit, zal ik strijden. Zolang er nog één verslaafde is, zolang er nog één meisje verloren op straat loopt, zal ik strijden. Zolang er nog één mens het licht van God niet heeft gezien, zal ik strijden, strijden tot het bittere eind."

-William Booth, Stichter Leger des Heils-