Jan Noordijk bij EO Live

15-03-2016

Het Leger des Heils in Nederland steunt diverse projecten van het Leger des Heils in Griekenland. Ook is Jan Noordijk van ReShare diverse keren naar Griekenland geweest om logistieke ondersteuning te bieden. Op zaterdag 19 maart was hij te gast bij EO Live op Radio 5. 

Griekenland
De afdeling Internationale Ontwikkeling & Samenwerking (IOS) van het Leger des Heils in Nederland steunt diverse projecten van het Leger des Heils in Griekenland, waaronder een dagcentrum voor vluchtelingen in Athene en een distributiecentrum voor hulporganisaties die actief zijn in Athene. Ook zond het Leger Jan Noordijk uit om logistieke ondersteuning te bieden.

Jan Noorddijk
Jan Noordijk is Logistiek Manager bij ReShare, het onderdeel van het Leger des Heils dat kleding inzamelt. In de afgelopen maanden is hij diverse keren naar Athene geweest om het Griekse Leger des Heils te ondersteunen bij het opzetten van de nieuwe projecten. Op zaterdag 19 maart was Jan te gast bij Petra de Joode. In het programma EO Live vertelde hij over het werk van het Leger des Heils in Griekenland. De opbrengst van de uitzending komt ten goede aan het opzetten van een opvangtehuis voor (vluchtelingen)meisjes en -vrouwen die in de prostitutie terecht zijn gekomen. Klik hier op de uitzening te beluisteren.

EO Live
EO Live is een nieuw radioprogramma op NPO Radio 5. Wekelijks wordt het opvallendste en meest bijzondere levensbeschouwelijke nieuws van de afgelopen week doorgenomen. Verder is er live muziek en zijn er aansprekende studiogasten aanwezig. Daarbij wordt ook aandacht besteedt aan initiatieven in binnen- en buitenland die te maken hebben met ontwikkelingswerk, noodhulp en zending.

EO Metterdaad
EO Metterdaad is een stichting van de Evangelische Omroep, die zich samen met christelijke organisaties in Nederland inzet voor hulp aan mensen in armoede- en noodsituaties. In augustus 2015 heeft EO Metterdaad tv-opnames gemaakt van het werk van het Leger des Heils onder vluchtelingen in Athene. Met de opbrengst van de tv-uitzending is een dagcentrum gefinancierd, waar vluchtelingen die vanaf de Griekse eilanden in Athene aankomen betrouwbare informatie, kleding en andere hulpgoederen ontvangen. Bekijk de uitzending (aflevering 4).

ReShare
ReShare is het onderdeel van het Leger des Heils dat kleding inzamelt. Een deel van die kleding wordt gratis weggegeven of tegen sociale prijzen verkocht. Het merendeel gaat naar sorteerbedrijven. Daar krijgt ReShare geld voor. Met een deel van dit geld worden internationale projecten gefinancierd, zoals het distributiecentrum in Athene.