Het Leger des Heils reageert op de aardbeving in Mexico City

21-09-2017

Het Leger des Heils reageert op de aardbeving in Mexico City terwijl noodhulp wordt voortgezet rond Oaxaca en Veracruz

Een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter veroorzaakt de ineenstorting van gebouwen en andere infrastructuren in en rond Mexico City. Het epicentrum van de beving lag op de grens tussen de staten Puebla en Morelos, ongeveer 120 kilometer van de Mexicaanse hoofdstad. Territoriaal leider van het Leger des Heils Kolonel Ricardo Bouzigues meldt dat er ‘enorme schade’ is. Meer dan 200 mensen kwamen om het leven waaronder tenminste 26 kinderen. Deze verloren hun leven toen een school instortte.

De Leger des Heils faciliteiten in Mexico zijn ook beschadigd. Alle officiële hoofdkantoorofficieren en cadetten van de School for Officer Training zijn geëvacueerd. Desalniettemin helpt het Leger des Heils gemeenschappen die het ergst getroffen zijn door de ramp en is er een behoeftenevaluatie op gang is gezet.

Het Irma Arellano kinderhuis van het Leger des Heils in Mexico City heeft minimale schade opgedaan door de aardbeving en is een standplaats geworden waarvanuit noodhulp wordt gecoördineerd. Ambtenaren, medewerkers en vrijwilligers zijn allemaal betrokken bij het verstrekken van onmiddellijke noodhulp. Sommige kinderen in het tehuis doen actief mee met de hulp door het smeren van broodjes voor de reddingsploegen en het klaarmaken van voedingspakketten voor de mensen die hun huizen moesten verlaten.

Het hoofdkantoor en een aantal (kerk)gebouwen door het metrogebied van Mexico City worden gebruikt als verzamelcentra om donaties zoals eten, water en dekens in te zamelen voor latere distributie.

Deze noodhulpreactie is de derde reactie in een korte tijd. Het Leger des Heils verstrekte noodhulp na de aardbeving in Oaxaca op 7 september en daaropvolgend nadat de orkaan Katia over Veracruz trok. Dit betekent dat extra kantoren, leveranciers en personeel van het Leger des Heils vanuit de naburige VS nodig zijn om hulp te bieden. Het internationale noohulpteam van de kerk en de goede doelengroep, gevestigd in het internationale hoofdkantoor in Londen, in het Verenigd Koninkrijk, staat ook klaar voor onmiddellijke implementatie van noodhulp.

In Oaxaca worden de noodhulpactiviteiten van het Leger des Heils gecoördineerd vanuit de stad Juchitán, aan de kust van Chiapas. Dit is op 100 km van het epicentrum van de aardbeving die een schaal van 8.1 op de schaal van Richter bedroeg. Twee noodhulpteams werden gemobiliseerd om ongeveer 5.000 mensen te helpen. De meerderheid van deze mensen waren direct dakloos geworden door de ineenstorting van hun huizen. Het Leger des Heils blijft de betrokkenen en hun families in samenwerking met de overheid en andere NGO’s ondersteunen. 

Foto's en de laatste informatie zijn beschikbaar op www.salvationarmy.org/hurricanes2017 en regelmatige gedetailleerde updates (engels) zijn hier te vinden.

Wanneer u wilt doneren ten behoeve van de noodhulp acties die het Leger des Heils uitvoert kunt u uw gift storten op NL27 RABO 0119 6839 89 t.n.v. Leger des Heils IOS o.v.v. Noodhulp.

Tekst: http://www.salvationarmy.org/ihq/news/inr200917b
Vertaling door Writing By