Het Leger des Heils in Ischia (Italië) reageert op aardbeving

25-08-2017

Het Leger des Heils biedt onderdak en steun aan slachtoffers op het Italiaanse eiland Ischia. Door een aardbeving, die op maandagavond plaatsvond met een kracht van 4 op de schaal van Richter, moesten veel mensen noodgedwongen hun huizen verlaten. De beving kostte twee mensen het leven en meer dan 50 mensen raakten gewond.

Het Leger des Heils is al vanaf de jaren dertig actief op Ischia en runt sinds 1960 een guesthouse en een kampcentrum op het eiland. Alle bewoners zijn veilig -het terrein is niet structureel beschadigd- hoewel de bewoners voor de zekerheid de nacht buiten op de binnenplaats hebben geslapen.

Zodra het gebouw veilig werd geacht, nam het Leger des Heils contact op met de lokale autoriteiten om accommodatie te voorzien aan mensen die hun huizen hadden verloren. Er zijn nu achttien mensen (10 vrouwen en 8 mannen) ondergebracht in twee grote slaapzalen. De nieuwkomers kregen bij aankomst een maaltijd en een schoon bed. De situatie omtrent de slachtoffers wordt in de gaten gehouden om te zien of er nog andere hulp nodig is.

Envoy Ilaria Castaldo meldt dat het centrum ook tien bewoners van een bejaardentehuis ondersteunt die extra behoeften nodig hebben: 'Het is een goede manier om hen de liefde van God te tonen’, zegt ze. Ondertussen lopen de brandweer en ingenieurs alle gebouwen op het eiland af om de structurele integriteit te controleren.

Een bijeenkomst die voor september is gepland zal nog steeds doorgaan, hoewel er verwacht wordt dat sommige mensen zich terug zullen trekken uit angst voor veiligheidsproblemen.

Wanneer u wilt doneren ten behoeve van de noodhulp acties die het Leger des Heils uitvoert kunt u uw gift storten op NL27 RABO 0119 6839 89 t.n.v. Leger des Heils IOS o.v.v. Noodhulp.

Tekst: www.salvationarmy.org/ihq/news/inr240817
Vertaling door Writing By