Het Leger des Heils helpt mensen in Bangladesh

19-02-2018

Het Leger des Heils helpt mensen in een afgelegen regio van Bangladesh om hun huizen te herbouwen. De Rangamati Hill Tracts, een landbouwwijk op de grens met India, was tot voor kort onbereikbaar voor het Leger des Heils. Toen in 2017 honderden mensen het leven lieten en velen huis en haard verloren door een bizarre aardverschuiving, reageerde het Bangladesh-commando zonder aarzelen. Ze kwamen met voorstellen voor hulpverlening die nu zijn goedgekeurd door de lokale autoriteiten.  

Met  hulp van lokale overheden en vrijwilligers uit de gemeenschap, en in samenwerking met de Internationale Hulpdiensten van het Leger des Heils, werden 150 van de meest getroffen gezinnen geholpen (inclusief hen met jonge kinderen, ouderen en/of mensen met een handicap). Zij werden voorzien van materialen waarmee ze hun huizen kunnen herbouwen. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd volgens internationale normen voor veilige en duurzame huisvesting zodat de mensen in Rangamati niet in angst hoeven te leven dat ze nog eens zoiets moeten doormaken.  

'Ik heb nooit geloofd dat iemand me een nieuw huis zou geven', zegt een inwoner die zijn zoontje stevig vasthoudt. 'Maar hier is het. Zonder deze hulp weet ik niet waar we zouden zijn.' Hij vertelt dat hij en zijn vrouw een klein winkeltje hadden, maar dat deze samen met hun huis werd weggespoeld toen aardverschuivingen het rustige dorpje verwoestte.  

'Gemeenschap is zo'n belangrijk onderdeel van de cultuur hier', zegt Victor Mondel, Project Officer van het Leger des Heils in Bangladesh. 'Iedereen was bereid om elkaar te helpen. Ze misten alleen de middelen om dat te doen.'  

Dit project - mogelijk gemaakt met donaties van het Leger des Heils in Canada en Noorwegen, en de in de VS gevestigde World Service Office - is een beginnende relatie met de zo vaak vergeten mensen in Rangamati.  

Verslag door Samuel Shearer
Internationale Noodhulp   

Foto's van de hulpverlening van het Leger des Heils kunnen worden gedownload via sar.my/iesban  

Wanneer u wilt doneren ten behoeve van de noodhulp acties die het Leger des Heils uitvoert kunt u uw gift storten op NL27 RABO 0119 6839 89 t.n.v. Leger des Heils IOS o.v.v. Noodhulp.

Tekst: https://www.salvationarmy.org/ihq/news/inr140218b
Vertaling door Writing By