Bosbranden in Australië

14-01-2020

Het Leger des Heils is overweldigd door de vrijgevigheid van Australiërs, terwijl catastrofale bosbranden levens blijven beïnvloeden.

Majoor Topher Holland, General Manager Strategic Emergency and Disaster Management, zei dat het Leger des Heils in meerdere fasen van rampenbestrijding werkte.
De eerste fase omvat het Salvation Army Emergency Service (SAES) personeel en vrijwilligers die eerste hulpverleners voeden en ondersteunen en helpen bij het beheer en de service van evacuatiecentra.
Fase twee is een eerste beoordeling en verstrekking van financiële noodhulp aan de getroffenen. Fase drie is de herstelfase - het bieden van financiële ondersteuning aan de getroffenen na een meer gedetailleerde beoordeling van de behoeften van het individu of gezin.
"De aard van deze ongekende en voortdurende ramp betekent dat we in sommige gebieden onze herstelfase zijn ingegaan en op andere gebieden nog steeds noodhulp bieden."

Nationale respons

De gemeenschap heeft zijn volledige steun betuigd aan de Salvos in Victoria en is samengekomen om hulp te bieden, papierwerk te voltooien en te helpen met de geestelijke gezondheid van overlevenden. Er zijn evacuatiecentra geopend in Wangaratta, Wodonga, Sale, Bairnsdale en Tallangatta, en er zullen er meer openen in de komende week.
In New South Wales blijft ons personeel actief in evacuatiecentra aan de zuidkust van Ulladulla, Batemans Bay, Moruya, Narooma en Bega. Een team van de Australian Defence Force helpt bij catering en logistiek in Bega, waar Salvos-personeel, vrijwilligers van andere kerken en leden van de gemeenschap op het hoogtepunt van de noodsituatie samenkwamen om 3000 mensen te bedienen. SAES-teams voeden brandweerlieden in de Blue Mountains, ten westen van Sydney, en in Bulga in de Hunter Valley.
In Zuid-Australië hebben we de afgelopen twee weken door brand getroffen gemeenschappen in de hele staat ondersteund. Een team van vrijwilligers is sinds zaterdag aanwezig op Kangaroo Island en voedt elke 30 minuten een nieuwe ploeg brandweerlieden. Vrijwilligers die in de buurt van de luchthaven Kingscote zijn gevestigd, hebben onvermoeibaar gewerkt om maaltijden voor te bereiden en de hulpdiensten wat rust te geven.
"Iedereen die hier op Kangaroo Island werkt, zijn helden," zei Mark Foyle, secretaris van de Public Relations voor Zuid-Australië / Northern Territory.
We hebben ook veel gezinnen en groepen bijgestaan ​​die zijn getroffen door de sluiting van Eyre Highway op de Nullarbor, die de afgelopen negen dagen was afgesloten door brandhaarden in de buurt van de goudstadsstad Norseman, die meer dan 500.000 hectare vernietigde. Kalgoorlie-Boulder Salvation Army heeft elke dag zijn corps met airconditioning geopend, waar ontheemden konden bijkomen. 
Korpsofficieren luitenanten Gavin en Jodie Jones hebben ook kunnen helpen om huisvesting te vinden en financiële noodhulp te bieden aan mensen die tot nu toe negen dagen zijn gestrand.

Herstelinspanningen in volle gang

Major Colin Young, Associate Strategic Emergency and Disaster Management Coordinator voor NSW / ACT, zegt dat er een overweldigende reactie is van het Australische publiek en dat er in dit stadium geen materiële hulp meer nodig is.

“We hebben zoveel donaties die zijn geleverd aan onze centra in deze steden. We waarderen de vrijgevigheid, maar we kunnen het niet meer aan. De winkels in deze steden zullen niet in staat zijn om te herstellen als we goederen van buiten het gebied blijven importeren. Het gaat er echt om de stad weer op de been te krijgen en onze voorraden nu lokaal te beveiligen. ”

In Lithgow heeft het Leger des Heils eerder dit seizoen ondersteuning en hulp geboden aan mensen die getroffen zijn door bosbranden.
De noodhulpteams van het Leger des Heils in Queensland blijven stand-by om zo nodig in andere staten te helpen. Adam Cole, Strategic Emergency and Disaster Management Coordinator voor Queensland, zei dat rampenherstel in verschillende delen van de staat aan de gang is als reactie op bosbranden eerder in het seizoen.

“We zijn die mensen niet vergeten die eerder dit jaar getroffen zijn door noodsituaties en zelfs zelfs teruggaan tot de overstromingen van Townsville; we werken nog steeds op deze plaatsen en doen ons best om een ​​positief verschil te maken in de herstelfase. ”
Onze hulp is afgestemd op elke individuele en gemeenschapsbehoefte en wordt meestal bepaald in overleg met de overheid, hulpdiensten en leiderschap van de lokale gemeenschap.

Welke ondersteuning bieden we:

• Financiele assistentie
• Materiële assistentie
• Huisvestingsondersteuning
• Geestelijke gezondheidszorg
• Holistisch casework
• Financiële begeleiding
• Respijtzorg en pauzes
• Communautaire capaciteitsopbouw
• Informatie, verwijzingen en advies

Als u de inspanningen van het Leger des Heils in Australië wilt ondersteunen, bent u van harte welkom om rechtstreeks aan hen te doneren met PayPal of een creditcard (https://donate.everydayhero.com/d/sowWR0enUs68x8bfhDosig/amount).

Als deze opties niet mogelijk zijn, kunt u doneren via het Leger des Heils Nederland.

Wanneer u wilt doneren ten behoeve van de noodhulp acties die het Leger des Heils organiseert kunt u uw geschenk storten op NL27 RABO 0119 6839 89 t.n.v. Leger des Heils IOS o.v.v. Australië Noodhulp.

Tekst: https://www.salvationarmy.org.au/about-us/news-and-stories/disasters-other-appeals/australia-rallies-as-devastating-bushfires-continue/