300 werkloze jongeren aan het werk in Tanzania

24-04-2018

Op 29 maart is in Dar Es Salaam, Tanzania het officiele startsein gegeven voor een project dat 300 jongeren de kans biedt om werk te vinden. 
Het project heeft als doel om in 4 jaar tijd 300 werkloze jongeren een beroepsopleiding te laten volgen in de Hotelbranche. De opleiding omvat een praktijkgedeelte en drie maanden intensieve Engelse taallessen. Na het afronden van de opleiding worden de jongeren vervolgens geholpen bij het vinden van een baan.


De Vocational Education and Training Authority (VETA) van de overheidis betrokken bij dit project, evenals de Municipality van Temeke (een deelgemeente van Dar Es Salaam) en 13 Hotels. Het Leger des Heils in Tanzania is eindverantwoordelijk en draagt zorg voor het algemeen management. Daarnaast is het Leger des Heils in Nederland nauw betrokken bij het project en verleent het Leger des Heils in Noorwegen (financiële) ondersteuning via de Noorse overheid.
 

Foto: De directeur van VETA en de directeur van het Leger des Heils Tanzania, Colonel Wayne tekenen de samenwerkingsovereenkomst