Hospice

Een thuis voor terminaal zieke mensen

Hospice is er voor zeer ernstig zieke mensen, die zich in de laatste weken of maanden van hun leven bevinden. Voor hen is thuis (blijven) wonen in deze laatste periode van het leven geen optie meer. Bij Hospice krijgen zij deskundige zorg in een veilige omgeving.
image

Persoonlijke zorg

Bij Hospice krijgen mensen een eigen kamer, die ze met eigen spullen een zo persoonlijk mogelijke sfeer kunnen geven. 24 uur per dag staat een team van zorgverleners klaar voor de gasten. Samen met de gast en zijn naasten wordt gekeken hoe we deze laatste weken/maanden zo prettig mogelijk in kunnen vullen. Naast aandacht voor de gast zelf is er ook oog en zorg voor de naasten, bijvoorbeeld in de vorm van een psychosociaal medewerker.

Vrijwilligers

Binnen Hospice maken we veel gebruik van vrijwilligers, die vol overgave en liefde mensen in de laatste periode van hun leven een zo prettig mogelijke tijd willen geven. Zij staan onder leiding van het verplegend personeel. Mede dankzij deze vrijwilligers kunnen we nog beter aan de wensen van onze gasten voldoen.

Ria

"In de laatste maanden van het leven van mijn man werd de verzorging mij te zwaar. We waren blij en dankbaar dat hij daarom in de Hospice van het Leger des Heils terecht kon. De persoonlijke zorg voor mijn man, maar ook de aandacht voor mij en de kinderen… niets was te veel. We werden omringd door de zorg die we nodig hadden."

Duur

Enkele weken tot enkele maanden.

Aanmelden

Met een medische indicatie van de (huis)arts kunnen mensen zichzelf aanmelden.