Mobiele boerderij

Leger des Heils zorgt voor beestenboel bij ouderen

Mobiele boerderij door ex-daklozen op bezoek bij zorginstellingen

Cliënten van het Leger des Heils komen graag met de Mobiele Boerderij bij zorginstellingen langs.

Onze Mobiele Boerderij bestaat uit een nostalgisch stalletje met hier omheen een hekwerkje. Het geheel wordt ingestrooid met zaagsel en stro (na de activiteit wordt de locatie bezemschoon opgeleverd). De mobiele boerderij wordt verder landelijk ingericht.

Wanneer de Mobiele boerderij is opgezet worden de dieren binnen de hekjes los gelaten. Als de activiteit begint halen de cliëntmedewerkers de dieren uit de Mobiele boerderij  en worden de dieren in mandjes aan de bewoners gepresenteerd. De activiteiten begeleider verteld ondertussen iets over de dieren.

In de mobiele boerderij reizen konijnen, cavia’s, hamsters, duiven en krielkippen. De dieren worden dagelijks verzorgd en getraind door onze clientmedewerkers, ze zijn dus erg tam en gewend om aangeraakt en geaaid te worden.

De ex-daklozen verzorgen en trainen de kleine dieren in het kader van hun eigen dagbesteding en activering. Ze delen hun liefde voor de dieren nu met oudere bewoners in de regio. De mobiele boerderij is een prachtig voorbeeld van de participatiemaatschappij. Want iedereen kan bijdragen: dus ook ex-daklozen of mensen met psychiatrische problemen. Het mooie van dit project is dat via de dieren twee heel verschillende groepen met elkaar in contact worden gebracht en iedereen een leuke middag heeft.

Het Leger des Heils bezoekt de komende maanden zorginstellingen in Den Haag met de mobiele boerderij. In november en december wordt deze in kerstsfeer ingericht. Interesse?

Voor meer informatie / boekingen van onze Mobiele boerderij kunt u contact opnemen met.
René Dijkhuizen (activiteitenbegeleider Leger des Heils Den haag)
r.dijkhuizen@legerdesheils.nl
Tel. 06-12440573