“Ik heb nu weer structuur”

Driekwart jaar geleden kwam Peter terecht bij MiddelenBewust. Hij is in totaal vijf keer dakloos geweest en is daar “helemaal klaar mee”. Het belangrijkste wat hij tot nu toe geleerd heeft: structuur.
image

Rustige omgeving

Voordat Peter de vijfde keer dakloos raakte, zat hij hele dagen alleen in zijn woning. Hij had geen structuur en lag veelal op bed. Totdat hij zijn huis uit moest en via een aantal omzwervingen terecht kwam bij MiddelenBewust. Hier heeft hij weer structuur geleerd. Zijn verblijf bevalt hem tot nu toe dan ook goed. “Het is een rustige omgeving en we hebben een mooie tuin”, aldus Peter.

Dromen

Sinds kort heeft Peter een baan in de groenvoorziening. Dit geeft hem heel veel rust en werkt therapeutisch, zo geeft hij aan. Ook heeft hij veel aan de startgroep die hij nu volgt. “Ik haal er dingen uit die ik in de praktijk kan gebruiken. Ik heb wel het idee dat ik hier aan mijn dromen kan werken; aan de dingen die ik graag wil.” Wat zijn dromen dan zoal zijn? “Mijn financiën op orde krijgen en een eigen huis hebben.”