Winteropvang daklozen geopend

01-12-2015

Dak- en thuislozen in Amsterdam kunnen vanaf dinsdag 1 december weer terecht bij de winteropvang. Ook dit jaar biedt de gemeente Amsterdam ze gedurende de koude maanden onderdak; nu in een voormalige school in Amsterdam-West.

In tegenstelling tot andere grote steden, waar de opvang ingaat als de (gevoels)temperatuur onder het vriespunt is, kunnen de Amsterdamse dak- en thuislozen vier maanden lang binnen slapen. De gemeente besloot hiertoe vorige winter, om de dak- en thuislozen dezelfde hulp te kunnen bieden als uitgeprocedeerde asielzoekers. Die kunnen namelijk gebruik kunnen maken van de bed-, bad- en broodvoorziening. In de winteropvang is plek voor maximaal 350 personen. Ze kunnen hier dagelijks vanaf 16.30 uur een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt krijgen.

Samenwerking
De winteropvang is een samenwerkingsverband tussen Leger des Heils, HVO-Querido, GGD en de gemeente Amsterdam. In dit interview geven teamleiders Marije Hondeman (Leger des Heils) en Mike Tuijn (HVO-Querido) aan wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de winteropvang. Meer informatie over de winteropvang (o.a. locatie en telefoonnummer) vindt u hier.