Winterkouderegeling voor daklozen maandag van start

25-11-2016

De winterkouderegeling voor alle daklozen in Amsterdam gaat maandag 28 november a.s. van start. Aangezien de temperatuur dusdanig daalt, hebben de vier grote steden besloten de regeling in te laten gaan.

De GGD’en van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht bepalen samen wanneer de winterkouderegeling ingaat. Deze opvang is bedoeld voor alle daklozen in Amsterdam die niet in staat zijn om alternatieven te vinden voor onderdak bij aanhoudende winterkou. De winterkoudeopvang vindt plaats op de Havenstraat in de voormalig Penitentiaire Inrichting Havenstraat in stadsdeel Zuid.

Winterkouderegeling voor eerst van kracht sinds aaneengesloten winteropvang
De winteropvang gaat voor het derde jaar op rij van 1 december – 1 april open. Door de winteropvang kunnen daklozen, ongeacht de temperatuur, al van 1 december tot 1 april terecht op de Havenstraat. De winterkouderegeling gaat in wanneer buiten die periode bevriezingsgevaar dreigt. Dit jaar is voor het eerst de winterkouderegeling van kracht voordat de winteropvang is geopend. De voorbereidingen voor de winteropvang waren al in volle gang en worden nu versneld zodat maandag de locatie open kan.

Winteropvang voor mensen die het nodig hebben
De GGD verzorgt in samenwerking met het Leger des Heils, HvO Querido en de Volksbond, de centrale toegang tot de winterkoudeopvang.
Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/actueel/nieuws/winterkouderegeling/