Tijdelijke noodopvang vluchtelingen geopend

23-09-2015

Vanmiddag heeft het Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam een noodopvang voor vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en Ethiopië geopend. De afgelopen vijf dagen is door collega's, samen met de gemeente Amsterdam, heel hard gewerkt om deze mensen zo goed mogelijk op te kunnen vangen in de voormalige gevangenis, PI Havenstraat.

Tijdelijk
Vooralsnog worden er zo’n 300 mannen opgevangen, dit kan groeien tot maximaal 400 man. Deze mannen komen vooral vanuit sportcentrum Caland en sporthal Wethouder Verheij. Naar verwachting verblijven mensen ongeveer een week in een tijdelijke opvanglocatie voordat zij terecht kunnen in een AZC.

Enthousiaste reacties
Als Leger des Heils zien we mensen in nood, mensen zonder helper: we voelen ons geroepen om een naaste te zijn en voeren dit uit. Via de sociale media zijn de afgelopen dagen oproepen gedaan voor spullen, waaronder tafeltennis, -voetbal en televisies. Maar ook voor vrijwilligers. Daar hebben we heel enthousiaste reacties op gekregen, we zijn onder de indruk van de grote bereidwilligheid! Nog steeds is er vraag naar televisies en dvd-spelers. Heeft u er nog een over, dan zou u die tijdens kantooruren kunnen afleveren bij de 50|50 Loods op het Zeeburgerpad 105.