Staatssecretaris Van Rijn: “OC Middelveld heeft alles gedaan om cliënten te beschermen”

11-01-2016

In oktober 2015 werd onze zorginstelling OC Middelveld in verband gebracht met incidenten rond een belwinkel in de Comeniusstraat. Staatssecretaris Martin van Rijn (Welzijn) heeft, in reactie op vragen vanuit de Tweede Kamer, gesteld dat onze instelling er alles aan gedaan heeft om haar bewoners te beschermen.

Eind oktober 2015 werd de belwinkel GTS Smartphone Repair op last van de gemeente Amsterdam gesloten, aangezien er meerdere keren (vermiste) minderjarige meisjes in de winkel zijn aangetroffen. Hier zouden ook bewoners van onze instelling bij betrokken zijn geweest. De staatssecretaris stelt echter dat Middelveld alle beschikbare middelen heeft benut die zij als instelling kan gebruiken. De eigenaar van de belwinkel bleef meisjes in de winkel toelaten, ondanks het feit dat wij hem meermalen verzocht hebben om dat niet te doen. De Inspectie Jeugdzorg ziet dan ook geen aanleiding tot verder onderzoek.

Als Leger des Heils Amsterdam zijn wij blij met de conclusie van de Inspectie en de staatssecretaris. Ook in de toekomst zullen we er alles aan blijven doen om onze kwetsbare doelgroep te beschermen.
Meer informatie is over de beantwoording van de Kamervragen vindt u hier.