Samen pakken we eenzaamheid aan

21-09-2017

Van 21 september tot en met 1 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats. Tijdens deze week zijn er allerlei activiteiten in de stad om Amsterdammers met elkaar in contact te brengen. Zo kan je bijvoorbeeld bij één van onze Bij Bosshardt- buurtcentra aanschuiven voor een heerlijke maaltijd!

Bij Bosshardt heeft als doel om buurtbewoners met elkaar in verbinding te brengen en zet zich het hele jaar door hier voor in. Zowel in Amsterdam Noord als in Zuidoost worden er tijdens de Week tegen Eenzaamheid eettafels georganiseerd, waar buurtbewoners met elkaar om tafel kunnen.

De data waarop de eettafels plaatsvinden zijn:

Eettafel Bij Bosshardt Amsterdam Noord
Data:           Maandag 25 september, dinsdag 26 september en woensdag 27 september
Aanvang:     12:30 uur (inloop is mogelijk vanaf 09:30 uur)
Adres:         Loenermark 317, Amsterdam

Graag vooraf aanmelden bij adiel.vader@legerdesheils.nl

Eettafel Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost
Datum:        Vrijdag 29 september
Aanvang:    18:00 uur
Adres:        Karspeldreef 1161, Amsterdam

Graag vooraf aanmelden bij huub.stijvers@legerdesheils.nl


Lieve Amsterdammer
Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich in meer of mindere mate alleen. 80.000 Amsterdammers zijn zelfs extreem eenzaam volgens de GGD. Onder de noemer ‘Lieve Amsterdammer’ wordt er tijdens de Week tegen Eenzaamheid aandacht gevraagd voor dit probleem. De week staat in het teken van bewustwording, elkaar ontmoeten en verhalen delen. Zo heeft Pakhuis de Zwijger een speciaal weekprogramma ontwikkeld over eenzaamheid en zijn er ook 50 eettafels verspreid over de stad.
    
Coalitie Erbij
De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van de Coalitie Erbij; een samenwerkingsplatform van verschillende non-profitorganisaties die samen strijden tegen eenzaamheid. Organisaties als Leger des Heils, Humanitas, Rode Kruis Amsterdam, Prisma, De Regenboog Groep, de Protestantse Diaconie, Burennetwerk en Hulplijn Amsterdam organiseren, in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Pakhuis de Zwijger, diverse activiteiten in de stad met als doel om Amsterdammers naar elkaar om te laten zien en het taboe op eenzaamheid te doorbreken.