Onze zorg gaat door... voor maatje Lisa Peeters, die er voor haar cliënt wil zijn ten tijde van de coronacrisis

30-03-2020

Maatje Lisa PeetersLisa Peeters (25) is maatje bij het Leger des Heils en bezoekt haar cliënt normaal gesproken elke week. Omdat de bezoeken momenteel niet kunnen doorgaan vanwege het coronavirus houden ze nu op andere manieren contact. Vorige week sprong ze op de fiets en verraste hem met een voedselpakket vol vers fruit, groenten, toetjes en eieren.

“Ik belde hem op en vroeg wanneer ik kon langskomen met een voedselpakket dat ik kon afhalen bij een Leger des Heils-afdeling. Hij reageerde erg blij en ik ben meteen dezelfde dag langsgegaan. Ik heb het pakket voor zijn voordeur gelegd, zodat ik niet in het huis hoefde te komen. Op afstand hadden we toch een mooi contactmomentje bij de deur.

Later op de week belde hij me op en vertelde dat de boodschappen op zijn. Ik wilde ze weer naar zijn voordeur brengen, maar toen ik aankwam zag ik dat hij toch naar beneden was gekomen en me daar al trouw stond op te wachten, zoals hij gewoonlijk altijd doet.

Hij is het niet gewend zo veel alleen thuis te zitten, want ondanks zijn 70-jarige leeftijd is hij best wel druk. Normaal gesproken is hij bijna elke dag te vinden in de Kandelaar, een kerk van het Leger des Heils. Die plek is vertrouwd voor hem, iedereen kent hem daar. Het is vervelend dat hij daar nu niet heen kan, maar hij is nog steeds heel vrolijk.

Tegenwoordig bel ik hem aan het begin van de week op om te vragen of hij nog dingen nodig heeft. Een vriendin van mij wilde ook meehelpen en ze heeft een taartje voor hem gebakken, dat ga ik morgen langs brengen. Dan neem ik ook meteen zijn favoriete tijdschrift voor hem mee.

Ik ben zelf nog vitaal en kan van alles doen zonder al te veel risico te lopen, maar ouderen en kwetsbare mensen hebben dat minder. Daarom vind ik het juist in deze tijd belangrijk dat we wat extra handen uitsteken om te helpen.

Gelukkig is hij niet erg angstig om ziek te worden. Hij houdt goed afstand en we hopen maar dat dit snel weer voorbij is!”

Lijkt het je ook leuk om maatje te worden bij een cliënt van het Leger des Heils? Stuur een mail naar maatjesproject.amsterdam@legerdesheils.nl