Koning opent unieke locatie in Noord

22-06-2018

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vandaag in Amsterdam een unieke multifunctionele woonvoorziening van het Leger des Heils geopend. Bij de openingshandeling werd hij bijgestaan door bewoner Kenneth, buurmeisje Souraya, vrijwilligster Lilian en medewerker Marjolein. Na de opening van de voorziening kreeg de Koning een rondleiding waarbij hij sprak met bewoners en betrokkenen. Tijdens de bijeenkomst voorafgaand aan de opening sprak waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen van Amsterdam zijn waardering uit: "Liefde en professionaliteit gaan bij het Leger des Heils hand in hand."

Uniek
De Noordkaap is uniek doordat hier verschillende vormen van zorg samenkomen op één plek, middenin de wijk. Het is de grootste locatie van het Leger des Heils in Nederland. Dit voormalige kantoorpand aan de Hilversumstraat in Noord is omgebouwd tot een locatie waar verschillende zorgproducten van het Leger des Heils hun plek hebben. Voor de bewoners en voor de buurt.

Noordkaap
De Noordkaap biedt naast woningen voor mensen uit de 24-uursopvang en crisisopvang gezinnen ook een buurthuiskamer, met faciliteiten voor de buurtbewoners. Iedere bewoner beschikt over een eigen appartement, waardoor het mogelijk is hem te begeleiden naar (meer) zelfstandigheid. Op de bovenste verdiepingen van het volledig vernieuwde gebouw bevinden zich kantoren van de ambulante afdelingen.