Kerst bij het Leger des Heils: ‘Je ziet hun eigenwaarde groeien’

21-12-2018

AMSTERDAM- Gezelligheid, lekker eten en mooie optredens: deze week voorafgaand aan de feestdagen stond uiteraard in het teken van Kerst bij de GWCA. Met twee grote kerstdiners in de Koepelkerk, meer dan twintig vieringen op de afdelingen en een spetterend optreden van rappers Ronnie Flex, Idaly en SFB tijdens het jongerenkerstfeest! “Dit optreden betekent veel voor het zelfvertrouwen van onze jongeren”, aldus manager primair proces Margo Merts. 

Het dak ging eraf tijdens het kerstfeest voor jongeren toen de rappers langskwamen voor een verrassingsoptreden. “Het was een gezellige en dynamische avond”,  vertelt teamleider Lisa Bartlema lachend. “Ik heb alleen maar dansende en blije jongeren gezien”. De hoodie die de jongeren na afloop ontvingen van Top Notch (het label waarbij de rappers zijn aangesloten) viel ook in goede aarde. “Mijn naam staat gewoon op dit cadeau”, vertelde één van de jongeren trots.  

GWCA-10

Naast het spetterende optreden, was er ook ruimte voor saamhorigheid en kwetsbaarheid. Zo staken de jongeren samen met de rappers een kaarsje aan voor iemand die hen dierbaar is. “Er was op dat moment echt contact”, aldus Margo. “Jongeren die zich niets waard voelen, ervaren opeens dat ze wel wat waard zijn. Ze worden gezien en je ziet hun eigenwaarde groeien.”    

 8K8A6365                                                

Kerstdiners Koepelkerk
Bijna 700 genodigden konden afgelopen maandag en dinsdag aanschuiven bij de twee grote kerstfeesten in de Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel. Tijdens deze avond waren er diverse optredens van cliënten, maar ook van gospelkoor Charis Music en de Zandtovenaar Gert van der Vijver.

De chef-kok werd, zoals gebruikelijk op deze avond, geassisteerd door diverse hotelmedewerkers van  Renaissance Amsterdam Hotel en leden van de Rotary Club Amsterdam, die belangeloos in de bediening hebben meegewerkt. Net als voorgaande jaren waren er een aantal prominente gasten op het diner, waaronder burgemeester Femke Halsema en de nieuwe Territoriaal Commandant van het Leger des Heils commissioner Hannelise Tvedt.    

8K8A6442

Ed Bosma, Algemeen Directeur Leger des Heils Amsterdam: “Onze mooie stad is tijdens de feestdagen prachtig verlicht. Je zou bijna vergeten dat er nog steeds mensen zijn die niet alles op de rit hebben, die eenzaam of sociaal kwetsbaar zijn, marginaal gehuisvest zijn of in onze voorzieningen verblijven. Wij zijn blij dat we een aantal van deze mensen een bijzondere en vooral feestelijke avond konden bezorgen en hen op die manier iets van de liefde van God kunnen meegeven”.

Als Leger des Heils kijken we terug op mooie en inspirerende kerstvieringen en willen we iedereen bedanken die dit mede mogelijk gemaakt heeft. Namens al onze cliënten en collega’s wensen wij u gezegende kerstdagen en een betekenisvol nieuw jaar!

Wilt u ook samen met ons kerst vieren? Kom dan langs bij één van onze volgende kerstvieringen:  

24 december 19.00 uur Kerstavonddienst
Korpszaal Amsterdam Oost, Derde Oosterparkstraat 271

24 december 21.00 uur Kerstavonddienst
Korps Amsterdam West, Burg. Vening Meineszlaan 64

25 december 11.00 uur kerstdienst en brunch
Korps Goodwill, O.Z. Achterburgwal 45