Kerst bij het Leger des Heils

21-12-2017

Gezelligheid, lekker eten en samen genieten: deze week voorafgaand aan de feestdagen stond uiteraard in het teken van Kerst bij de GWCA. Met twee grote kerstdiners in de Koepelkerk, bijna twintig vieringen op de afdelingen en een spetterend optreden van rapper Ronnie Flex tijdens het jongerenkerstfeest!

Het traditionele jaarlijkse kerstdiner afgelopen maandagavond in de Koepelkerk was nu nog meer dan andere jaren een kerstviering voor en door cliënten. Het driegangendiner werd omlijst door muzikale optredens van cliënten Ricardo en Jimmy & Roger, Paul en een mooi gedicht van Frits. De volgende dag genoten de klanten van onze Thuiszorg van het kerstdiner, een optreden van cliënt Grace en van het prachtige kerstverhaal dat verteld werd door heilssoldaat Margo Merts.

IMG_2106

Gulle gevers

Grote sponsors van de kerstvieringen in de Koepelkerk zijn projectontwikkelaar VORM en vastgoedbedrijf CBRE. Deze bedrijven sponsoren allebei 149 kerstmaaltijden voor het Leger des Heils, gelijk aan het aantal appartementen dat zij hebben verkocht binnen een specifiek project. GWCA directeur Ed Bosma ontving woensdagmiddag een cheque ter waarde van maar liefst 300 kerstdiners. “Wij zijn erg dankbaar voor deze genereuze gift”, aldus Bosma. “Ruim 700 mensen hebben dankzij deze bedrijven een prachtig kerstfeest kunnen vieren. Het Leger des Heils werkt aan het herstel van het gewone leven van onze cliënten. Het bieden van perspectief en het toeleiden naar werk en zelfstandig wonen, is hierin heel belangrijk. Hier ligt ook de verbinding met deze bedrijven.” Hans Meurs van VORM: “Via een MBO klus in Dordrecht, waarbij we de huisvesting hebben opgeknapt, kwamen wij in aanraking met het Leger des Heils. We waren erg onder de indruk en wilden ook graag rond de feestdagen iets terugdoen voor de kansarmen in de samenleving.” Met het ontwerp van het project wil architect Diederik Dam het karakteristieke van de plek vasthouden en de verbinding met de buurt bestendigen. Daar ligt volgens hem de link met het Leger des Heils.

LegerdesHeils-21

Ronnie Flex treed op voor jongeren

Naast de kerstvieringen in de Koepelkerk, was er ook een speciaal kerstfeest voor alle jongeren en kinderen die bij het Leger des Heils wonen. Tijdens de viering zongen de jongeren samen kerstliederen en mochten ze een kaarsje aansteken voor zichzelf of voor iemand waar ze veel om geven. Clustermanager Marije Hondeman: "Dit was een heel intiem moment. Met elkaar ervoeren we een stukje geborgenheid en creëerden we een veilig thuis. Dit is waar we als Leger voor bedoeld zijn."

Om het feest compleet te maken, was er een verrassingsoptreden van niemand minder dan rapper Ronnie Flex! Ook hij was onder de indruk. Ronnie: "Ik vind het heel mooi dat ik deze kans heb gekregen om iets te betekenen voor anderen. Ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen en kon geeneens al mijn liedjes doen. Dit geeft echt een goed gevoel en ik bedank God voor deze kansen!"

IMG_2022

International School of Amsterdam

Na afloop van de viering kregen alle jongere twee cadeaus. Eén cadeau was iets dat ze nodig hadden en het andere cadeau was iets dat ze graag wilden hebben. Dit mooie initiatief is bedacht door de jongeren van de International School of Amsterdam (ISA), die graag iets wilden betekenen voor leeftijdsgenoten die in moeilijke omstandigheden verkeren. Tijdens het overhandigen van de cadeaus kwamen de jongeren erachter dat ze beiden iets gemeen hebben, namelijk dat ze vaak een nieuw netwerk moeten opbouwen. Onze jongeren omdat ze in verschillende opvanglocaties hebben gezeten en de jongeren van ISA omdat ze in verschillende landen hebben gewoond. Zo blijken twee totaal verschillende leefwerelden toch meer gemeen te hebben dan gedacht!


Als Leger des Heils kijken we terug op mooie en inspirerende kerstvieringen en willen we iedereen bedanken die dit mede mogelijk gemaakt heeft. Namens al onze cliënten en collega’s wensen wij u gezegende kerstdagen en een betekenisvol 2018!