Henk Dijkstra ontvangt Gouden Medaille bij afscheid

20-05-2017

Onze Algemeen Directeur Henk Dijkstra nam gisteren officieel afscheid van zijn geliefde Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam in de Koepelkerk in Amsterdam. Onder het toeziend oog van de ruim 350 aanwezigen, ontving hij uit handen van locoburgemeester en goede vriend Eric van der Burg de hoogste onderscheiding van de stad Amsterdam: de Gouden Medaille.

“Deze onderscheiding is voor het laatst in 2013 uitgereikt en wordt toegekend aan personen die internationaal zeer grote bekendheid genieten en voor Amsterdam uitzonderlijk veel hebben betekend op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied”, zo laat de gemeente Amsterdam in een persbericht weten.

Inzet
Dat Henk Dijkstra veel bekendheid geniet, bleek uit de grote opkomst voor zijn afscheid en de vele mooie speeches van bekende en minder bekende mensen. Van der Burg roemde in zijn speech de liefdevolle en tomeloze inzet van Dijkstra voor de meest kwetsbare mensen uit de stad. Daarnaast waren er ook dankwoorden van Commissioner Hans van Vliet, directeur Zorg Harry Doef, 50|50 deelnemer Leo van Kampen, maar ook van de vrouw van Henk: Jos Dijkstra.

Natuurlijk was er muziek: de Together We’re One band speelde onder meer ‘You raise me up’, en deelnemer Ricardo zong ‘Hello’, waarbij Henk uit de zaal werd gevraagd om mee te dirigeren. De collega’s van 50|50 Food zorgden voor lekkere hapjes en serveerden ook Henks favoriet: bitterballen.

Barmhartigheid
“Het beste in mensen naar boven halen is mijn diepste verlangen, zowel in het werk als in de muziek”, zei Henk in zijn dankwoord. “Ik heb zoveel geluk gehad dat ik jullie allemaal ben tegengekomen, waardoor ik dat verlangen heb kunnen vervullen.” Hij sloot af met de woorden van Paus Franciscus: “‘Barmhartigheid: dat is de uiterste en hoogste daad waarmee God ons tegemoet komt’. Dat wil ik jullie meegeven. Het gaat helemaal goed komen in Amsterdam, daar heb ik alle vertrouwen in”.