Hartverwarmende initiatieven van ondernemers!

24-03-2020

Dubbele gevoelens hebben we erover… Enerzijds zijn we ontzettend blij met alle mooie donaties waar we kwetsbare Amsterdammers mee kunnen helpen of zorgcollega’s een hart onder de riem kunnen steken. Anderzijds weten we dat deze gulle donaties worden gedaan omdat de bedrijfsvoering van deze ondernemers door de maatregelen rondom het Corona-virus helemaal ingezakt is. En dat is voor velen verschrikkelijk moeilijk. We voelen met hen mee en wensen hen veel sterkte in deze pittige tijd! Hoe mooi is het dat zij deze situatie omdraaien en zoveel mensen blij maken: petje af!

Door de crisis staan nu hele partijen onverkochte bloemen stil, omdat de bloemenexport en levering aan veel bedrijven compleet ingezakt is. Hieruit is de actie “Omdat jij zorgt breng ik bloemen” ontstaan. Initiatiefnemer van deze actie is kwekersvrouw Jolanda van der Lugt. Kwekerij Lugt Lisianthus heeft zijn bedrijf ter beschikking gesteld en een verdeel- en distributie centrum ingericht voor deze actie. Samenwerken is het toverwoord! Bloemen van kwekers uit het hele land zijn ingezameld en worden verdeeld onder regionale bloemisten.

Voorbeeld
Bedoeling is dat bloemen die nu niet meer verkocht worden en anders vernietigd worden, uit te delen aan mensen die zich met hart en ziel inzetten om anderen te helpen in deze humanitaire ramp. Ouderen en gehandicapten die nu geen bezoek mogen ontvangen, worden ook verwend. Goed voorbeeld doet volgen, want veel consumenten bestellen op dit moment boeketten bij hun plaatselijk bloemist om ouders en naasten die werkzaam zijn in de zorgsector te verwennen.

Lichtpuntje
Zo ook bij het Leger des Heils Amsterdam: gisteren zorgde bloemstyliste en kwekersvrouw Inge Quint van IQ Flower Art voor lichtpuntje in deze crisistijd. Tijdens de landelijke actie #omdatjijzorgtbrengikbloemen bezorgde zij in de hele regio bloemen aan mensen die in deze coronacrisistijd keihard werken om alles in goede banen te leiden. En dat werd enorm gewaardeerd!!

PHOTO-2020-03-24-17-11-00 collage