(Hart)verwarmende actie kerstavond bij Concertgebouw

16-12-2019

AMSTERDAM – ‘Neem je slaapzak mee naar de Kerstavonddienst!’ Die vraag krijgen bezoekers van de 56ste editie van dit populaire feestelijke Kerstevenement. Elk jaar organiseert stichting Diensten met Belangstellenden (DmB) op Kerstavond een Kerstdienst in het Koninklijk Concertgebouw. Kersverse dominee Taco Koster wil deze Kerstavonddienst voor en door de stad maken en nam het initiatief om bezoekers te vragen een slaapzak mee te nemen voor deelnemers van het Leger des Heils.  

“Al meer dan 50 jaar organiseert DmB iedere zondagavond een kerkdienst waar iedereen welkom is, op het Begijnhof”, aldus Koster. “Op Kerstavond organiseren we in al die jaren een hele bijzondere Kerstdienst in het Concertgebouw. Of je nou jong bent of oud, arm of rijk, of je van dichtbij komt of juist ver weg: onze deur staat open.” Die gedachte dat iedereen erbij hoort, sluit precies aan bij het werk van het Leger des Heils. Er zijn in onze stad nog altijd mensen die de Kerstdagen buiten op straat moeten doorbrengen. “Dit moment is een mooie kans om onze krachten te bundelen. Deel warmte rond de kerstdagen”  

De Kerstavonddienst staat onder leiding van dominee Taco Koster. De dienst op dinsdagavond 24 december start om 20.00 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. De toegang is gratis, maar als je toch verzekerd wil zijn van een stoel, bestel dan een kaart!  

Vanaf 18:00 uur staat het Leger des Heils buiten het Concertgebouw om slaapzakken en warme dekens in te zamelen voor dak- en thuisloze bezoekers van de Soepbus. Nieuwe of goede tweedehands slaapzakken kunnen ingeleverd worden bij vrijwilligers, die vanuit de Soepbus ook graag een kopje warme chocolademelk voor de wachtenden inschenken.  

De Soepbus van het Leger des Heils is een begrip in Amsterdam. Al bijna veertig jaar rijdt de bus drie keer per week naar vaste locaties in de stad, waar vrijwilligers dak- en thuislozen voorzien van soep, een broodpakketje en koffie. In de winterdagen delen we daarnaast ook slaapzakken en dekens uit.    

We hopen deze avond veel slaapzakken in te zamelen en er een mooie avond van te maken voor iedereen!  

Datum en tijd: 24 december 2019, van 20:00 tot 21:30 uur.
Locatie: het Koninklijk Concertgebouw, Concertgebouwplein 10
Kosten: gratis toegankelijk, kom op tijd!
Kijk voor meer informatie op www.kerstavonddienst.nl

Kerstavond Concertgebouw