Gulle gevers rondom de feestdagen

19-12-2019

AMSTERDAM - December is een bijzondere maand. We bereiden ons voor op de kerstdagen en maken ons klaar voor een nieuw jaar. Veel organisaties en bedrijven dragen ons een warm hart toe en steunen ons met een inzamelactie, financiële bijdrage of andere gift. We willen alle bedrijven heel hartelijk bedanken, we zijn ontzettend blij met deze mooie en belangrijke acties!

Dit zijn de acties en giften die we deze maand hebben ontvangen:    

Kledinginzamelingsactie Radio Noord-Holland
In november en december heeft Radio Noord-Holland een kledinginzamelingsactie georganiseerd. Alle ingezamelde schoenen, mutsen, handschoenen, dekens en andere ingezamelde items zijn uitgedeeld tijdens de Soepbusrondes. Het radiostation doneerde ook een lading vegetarische burgers, die zijn gekocht van de cadeaubonnen van de Postcodeloterij die luisteraars konden opsturen.    

Radio NH 1

Radio NH 6

Slaapzakkenactie Dienst met Belangstellenden
Op Kerstavond organiseert Diensten met Belangstellenden (DmB) een kerstviering in het Concertgebouw. Bezoekers wordt gevraagd een slaapzak mee te nemen die het Leger des Heils voorafgaand aan de kerstdienst inzamelt. Wij delen de slaapzakken uit aan bezoekers van de Soepbus.  

Jasseninzamelingsacties SOHO Warehouse en Little Free Pantry
Het Amerikaanse Soho Warehouse en Stichting Little Free Pantry zamelden winterjassen in voor het Leger des Heils. Op 18 december deelden Soepbus-vrijwilligers alle ingezamelde jassen uit aan dak- en thuislozen tijdens de Soepbusronde.

Kerstcadeaus van SOHO Warehouse
SOHO Warehouse zamelde daarnaast ook kerstcadeaus in voor kwetsbare vrouwen die begeleid worden door het Leger des Heils.

Bot Bouw
Van aannemersbedrijf Bot Bouw kregen wij een cheque van 500 maaltijden voor ons huiskamerproject Bij Bosshardt Oost.

Donatie van Freshly Fish
Visbedrijf Freshly Fish doneerde 50 boxen met verse vis t.w.v. €2500,- aan het Leger des Heils. Elke doos bevat een gevarieerd visaanbod, goed voor 12 personen.

Freshly Fish


Donatie voor eten & drinken van Nielsen

Het internationale databedrijf Nielsen zamelde in het kader van de Hunger Action Month een bedrag van €3500,- in voor het Leger des Heils. Nielsen overhandigde de cheque aan Bij Bosshardt Noord ten behoeve van het Leger des Heils-programma “eten & drinken”.

Nielsen

Hillsong kledingpakketten
De internationale kerkgemeenschap Hillsong zamelde kleding zoals sjaals, sokken en ondergoed in. Daarvan hebben ze 100 kledingpakketten samengesteld die we zullen uitdelen tijdens de Soepbusrondes.  

Brillenactie Pearle
Opticien Pearle kwam op 13 december langs Bij Bosshardt Noordkaap om oogmetingen te doen. Deelnemers bij wie een oogafwijking werd gevonden konden een vervolgafspraak maken om zich gratis een bril te laten aanmeten. Heel fijn dat deze deelnemers nu weer beter kunnen zien!

Maaltijdvouchers Burger Bar
Burger Bar verstrekte deze maand 500 vouchers aan deelnemers van het Leger des Heils. Met deze voucher kunnen zij op kerstavond, eerste- en tweede kerstdag een gratis burger maaltijd halen bij één van de Burger Bar restaurants in de stad. 

IMG_5783

Een tas vol liefde
Bags of Love zamelde cadeaus in voor moeders met kinderen in onze opvang. Klanten van dameszaak Ladies Fortune en andere geïnteresseerde vrouwen doneerden cadeaus die in mooie handtassen aan vrouwen in de opvang worden gedoneerd. In totaal hebben zij 175 tassen gevuld met onder andere luxe toiletartikelen, accessoires als sjaals, armbanden en oorbellen, chocola en natuurlijk cadeautjes voor de kinderen.

Schaatsactie The Hoxton
Op 30 december organiseert de internationale hotelketen The Hoxton een schaatsevenement waarbij deelnemers al schaatsend geld inzamelen voor het Leger des Heils. Vrienden, familie, bekenden of wie dan ook kunnen de schaatsers sponsoren. Het geld doneren zij aan onze Soepbus. Wil je ook sponsoren? Dat kan nog tot 30 december via deze link.

Kerstdonatie
Merius Hypotheken verstuurde dit jaar geen kerstpakketten of andere attenties aan hun relaties. In plaats daarvan doneerde het bedrijf een mooi bedrag aan het Leger des Heils. Het geld gaat naar onze huisvestingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen. Wat een mooi gebaar!

IMG_5781

Adventsactie Staffbase
De startup Staffbase heeft geld ingezameld voor kerstcadeautjes voor onze Adventsactie. Elke dag doen ze een cadeautje in een tas, als een ‘omgekeerde adventskalender’. Deelnemers in onze opvang krijgen met kerst nu een tas vol cadeautjes!

 

Tijn en truien

 

 

 

 Warme truien van Tijn
Tijn is een truienactie gestart voor het Leger des Heils. Voor elke kersttrui die hij verkoopt, doneert hij er eentje aan het Leger des Heils. Dit doet hij non profit naast zijn baan, omdat hij het belangrijk vindt zich in te zetten voor anderen.