Arbeidsre-integratieproject 50|50 Food opent lunchroom

04-02-2016

50|50 Food, het succesvolle arbeidsre-integratieproject van het Leger des Heils, heeft op donderdag 4 februari een lunchroom geopend aan de Rode Kruisstraat in Amsterdam-Noord. Bij de lunchroom werken mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. 50|50 Food geeft hen de mogelijkheid om een vak te leren en om werkervaring op te doen.

De opening van het restaurant werd verricht door Envoy Henk Dijkstra, algemeen directeur van de Goodwillcentra Amsterdam, en mevrouw Coby van Berkum, voorzitter van de bestuurscommissie van het stadsdeel Noord, samen met Jennie en Sheldon, deelnemers van het project 50|50 Food.

In een toespraak gaf Erna Berends, lid van de bestuurscommissie stadsdeel Noord, aan heel blij te zijn met de lunchroom. Berends: “De deelnemers die hier werken hebben veel talent en krijgen een mooie kans om zich verder te ontwikkelen. Ik heb gehoord dat deelnemers zelfs stages kunnen volgen bij exclusieve restaurants als ‘Amstel Hotel’ en ‘Le Garage’. Fijn dat we hier in Noord van dit talent kunnen genieten.”

Dromen waarmaken
Volgens John Bocxe, bedrijfsleider 50|50 Food, worden de kansen van de deelnemers op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot door het werk wat ze in de lunchroom verrichten. Bocxe:“We bedienen een breed publiek, waardoor deelnemers met diverse doelgroepen in contact komen. Bovendien kunnen zij een opleidingstraject volgen aan de werkleerschool/ROC. De kracht van 50|50 Food is dat deelnemers direct resultaat zien van hun werk en hier ook waardering voor krijgen. Dat geeft hen een boost, die een intrinsieke motivatie aanwakkert om hun dromen waar te maken.”

Groenten uit eigen tuin
50|50 Food heeft niet alleen oog voor mensen, maar ook voor de natuur. In de lunchroom wordt zoveel mogelijk met verse groentes gewerkt, die afkomstig zijn van 50|50 Green; een lokale moestuin waar ook deelnemers van het Leger des Heils re-integreren. Bezoekers van de lunchroom kunnen kiezen uit uiteenlopende gerechten, variërend van (luxe) broodjes, verse sappen en soepen, tot aan een Amsterdamse bal gehakt. De lunchroom is van maandag tot vrijdag, tussen 10:00 en 15:00 uur, geopend.