Thema's

Wat we ook nodig hebben, het is altijd wel ergens te koop. Onze samenleving is er volledig op ingericht om al onze behoeftes zo snel mogelijk te bevredigen. We worden om de oren geslagen met aanbiedingen, kortingsknallers, voordelige elektronica en spotgoedkope kleding. De consumptiemaatschappij wil ons graag laten geloven dat echt geluk in spullen zit. Als we maar voldoende bezitten, zijn we succesvol, en als we succesvol zijn, voelen we ons goed. Toch? Daarom werken we hard en veel. Maar hoe meer we hebben, hoe meer we gaan verlangen. Hebben we ooit voldoende om daadwerkelijk gelukkig te zijn? Of zoeken we geluk misschien op de verkeerde plek?

Meer over Opgeruimd staat netjes

Moederdag is ooit in de Verenigde Staten ontstaan als eerbetoon aan alle moeders, levend en overleden. In de jaren ‘20 introduceerde het Leger des Heils deze traditie als een van de eersten in Nederland. Tegenwoordig vieren we de dag vooral met bloemen, zelfgemaakte kinderknutsels en ontbijt op bed. Moeders hebben grote invloed op wie wij zijn. Ze kennen ons door en door, maken een belangrijk deel uit van ons leven of drukken juist met hun afwezigheid een stempel op onze persoonlijkheid. In deze Strijdkreet vind je verschillende verhalen over verschillende soorten moeders. Want het zijn bijzondere mensen!

Meer over Moederdag

Op vakantie; een sprookje gewoon

Waar denk jij aan bij het woord ‘vakantie’? Met de caravan op pad, terrasjes in de zon, palmbomen op het strand? Of vooral aan uitslapen, je telefoon wegleggen, een lege agenda? In elk geval draait vakantie om ontspannen. Om uitrusten. We ontdekken steeds meer het belang van slaap, en van loskomen van werk en verplichtingen. Maar tegelijkertijd lijkt het steeds moeilijker te worden die broodnodige rust te nemen. Écht ontspannen lukt je namelijk niet voor de televisie. Hoe pak je het dan aan? Moet je ver weg gaan om je hoofd leeg te maken? Of zijn er andere manieren om stress tegen te gaan?

Meer over Vakantie

Een warme dag, een gezellig terrasje. Wat bestel jij? Een glas koel water met ijsklontjes of een witbiertje met een schijfje citroen? Het verbaast je vast niet, maar bij het Leger des Heils kiezen we voor water. In ons werk worden we dagelijks geconfronteerd met de vervelende gevolgen die alcohol kan hebben. Verslaving, ziekte. Dakloosheid, eenzaamheid. Niet alle mensen zijn bestand tegen de verleiding van tijdelijke verdoving. De dorst is groot en drank lijkt soms het enige middel om die dorst te lessen. Bij het Leger des Heils proberen we het goede voorbeeld te geven. Want uiteindelijk is er maar één manier om nooit meer dorst te hebben: drinken van het Levend Water. Proost!

Meer over Dorst

Als je een schattig biggetje ziet, denk je misschien niet meteen aan de gehaktbal van vanavond. Maar om vlees te kunnen eten, moeten boeren vee houden. En voor verse groentes hebben we tuinderijen en kwekerijen nodig. De Bijbel zegt dat we goed moeten zorgen voor de aarde en dus ook voor alle dieren. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor voedsel. Verantwoord, duurzaam, biologisch en fair trade; dat willen we terugzien in ons dagelijks menu. En we zijn steeds vaker bereid om voor eerlijk voedsel ook een eerlijke prijs te betalen. Verantwoord voedsel op je bord. Dat smaakt naar meer!

Meer over Eerlijk met je eten

De geur van dennennaalden, de smaak van wildbraad uit de oven, het flakkeren van tientallen kaarsjes op de feestelijk gedekte ettafel. Het gelach van vrienden en familie aan tafel. Geen dag in het jaar is sfeervoller of overdadiger. En terecht, want met kerst is het feest! Een kraamfeest, eigenlijk. En wat is er mooier dan een geboorte? Bij het Leger des Heils vieren we kerst het liefst met elkaar. We doen ons best om te zorgen dat er voor iedereen plaats is aan onze kersttafel. Want niemand hoort alleen te zijn op een dag die zó bijzonder is. Doe met ons mee! Help mee met onze vieringen, nodig je oudere buurvrouw uit voor het eten, breng een kerstkrans langs bij iemand die er zelf geen kan betalen. Het is feest! Jezus is geboren!

Meer over Kerstfeest