Jij bent niet voor niets op aarde

Jij bent hier niet voor niets. God heeft jou hier gewild; met al je leuke en vervelende kanten, met al je rare trekjes en de manier waarop je lacht. Jij bent goed zoals je bent!
image

God heeft de mensen geschapen omdat Hij er plezier in heeft. Hij vindt ons mooi en leuk. En al dwingt hij ons nergens toe, Hij is wél heel stellig. De Bijbel staat er vol mee: God wil jou, helemaal. En Hij is niet bereid je te delen. Je kunt dus niet én God dienen, én je laten overheersen door geld of andere mensen.  

Wat is dit voor God, denk je misschien, dat Hij per se wil dat je toegeeft dat je Hem nodig hebt? Hij is toch God? Vanwaar die enorme behoefte aan bevestiging? Dat is simpel: God heeft, als maker van de wereld, recht op jou.

Daar hoef je niet van te schrikken. Sterker nog: dat is misschien wel het meest romantische verhaal dat er bestaat. Giet het in de vorm van een sprookje, waarin God de held is en jij het mooie meisje, en Gods onwrikbare claim op jou wordt iets prachtigs. Het mooie meisje wijst de held af, keer op keer, maar de held geeft niet op. Hij weet dat ze voor elkaar bestemd zijn. Hij wacht alleen maar tot ze dat zelf ook inziet.

God wil je graag redden

Je hebt misschien al gelezen dat deze wereld vol zonde is. Zoals in elk romantisch verhaal, komt er ook op deze aarde een moment waarop het mooie meisje in nood is. De held is de enige die haar kan redden. En dat is meteen het moment van de waarheid: zal zij zijn hulp accepteren? Is dit het moment dat ze eindelijk inziet dat ze voor elkaar gemaakt zijn?

Weet je niet waar te beginnen? Het allerbelangrijkste is dat je God een plek wil geven in je leven. Dat houdt direct in dat je Jezus accepteert als leidend in je leven. En als jij ‘ja’ zegt, zal de Heilige Geest je helpen in alles wat je doet. Dat is de basis. Al het andere volgt daarop.  

De Bijbel zegt het als volgt: ‘God redt mensen omdat ze geloven, niet omdat ze zich aan de wet proberen te houden.’ (Galaten 3:11). Het gaat er niet om dat je vanaf nu geen fouten meer maakt. Het gaat er zelfs niet om dat je vanaf nu je geld en tijd gaat inzetten om goede dingen te bereiken in de wereld. Het allerbelangrijkste is dit: dat je Jezus accepteert als jouw redder. Zo makkelijk? Ja, zo makkelijk.