Next Level

woonvoorziening met ambulante begeleiding en woonbegeleiding

Woonvoorziening Next Level is er voor deelnemers die nog niet geheel zelfstandig kunnen wonen. Next Level biedt een stabiele woonplek met begeleiding voor kwetsbare mensen die een volgende stap kunnen maken op weg naar volledige zelfstandigheid en klaar zijn om vanuit de maatschappelijke opvang door te stromen. Het doel is herstel van het gewone leven.

Woonvoorziening

Next Level is een woonvoorziening waar wonen en zorg gescheiden is. Je huurt bij Next Level een kamer of studio en accepteert daarbij ambulante begeleiding en woonbegeleiding. Je komt in aanmerking voor Next Level als je zelfstandig kunt wonen, maar nog wel ondersteuning nodig hebt. Ook verwachten we dat je overdag bezig bent met bijvoorbeeld werk, school of vrijwilligerswerk.

Werkwijze

Tijdens je verblijf staat jouw welzijn centraal. Je maakt samen met een persoonlijk begeleider een begeleidingsplan. Hierin beschrijven jullie jouw doelen met daarbij de vaardigheden die je nodig hebt om de doelen te bereiken. Denk aan sociale vaardigheden, huishoudelijke vaardigheden of het omgaan met financiën, werken en opleiding. Door aan deze doelen te werken kom je stap voor stap dichter bij volledig zelfstandig wonen.
De afspraken met je ambulant begeleider maak je samen op een tijdstip dat voor jou geschikt is. Werk je bijvoorbeeld overdag, dan kunnen we je 's avonds bezoeken. Iedere dag is er van 16.00 uur tot 20.00 uur een medewerker in de woonvoorziening aanwezig voor raad en daad.

Raoul

"Ik woonde korte tijd op straat en voelde me bij de opvang niet thuis. Ik heb hulp nodig maar wil ook zelfstandig wonen. Hier probeer ik zo snel mogelijk mijn leven weer op de rit te krijgen, over een tijdje ben ik weer zelfstandig, let maar op!"

Eigen studio of kamer

Bij Next Level krijg je een eigen studio of kamer. De kamers en studio's zijn voorzien van een basisinrichting. Je kunt je kamer of studio verder inrichten en aankleden naar eigen smaak en behoefte. De keuken en sanitaire voorzieningen deel je met medebewoners. In het souterrain is een keuken waar eventueel gezamenlijk gekookt kan worden. In de huiskamer kun je samen activiteiten organiseren of elkaar ontmoeten.

Informatie en aanmelden

Mensen die gebonden zijn aan de regio Ede kunnen zich aanmelden voor Next Level. Dit betekent dat je staat ingeschreven in de gemeente Ede of dat dit de laatste gemeente is waar je ingeschreven stond. Vaak loopt de aanmelding via de maatschappelijke opvang in Ede. Als je verslaafd bent kun je je niet aanmelden voor Next Level. Misschien kun je wel terecht in een van onze andere voorzieningen. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie

Contact en informatie

Bureau Traject Management
T. 088 - 090 18 10
E. btm.gelderland@legerdesheils.nl