Mensen bij het Leger des Heils

Jurjen volgt een opleiding houtbewerking bij 50|50 Wood in Ugchelen

"Ik gebruikte iedere dag wel wiet en een tijd lang ook iedere dag speed. Daardoor werd ik agressief en raakte ik in een psychose. De eerste keer kwamen ze met zijn tweëen, andere hulp was niet gelukt en ik stond bekend als agressief. Maar al snel kwam de woonbegeleider van het Leger des Heils alleen bij mij thuis. We praatten over mijn gebruik, de bewindvoering werd geregeld en ik ben nu schuldenvrij. Bovendien introduceerde zij mij bij 50|50 Wood. Daar ben ik nu drie jaar en ik heb er geleerd, dat ik toch iets kan."
image

Jurjen (42) heeft de LHNO gedaan en jarenlang gewerkt in de schoonmaakbranche. En ook nog vier jaar op de vuilniswagen. "Ik ben gestart met de opleiding MBO-1 Houtbewerking. Ik heb lang geen stabiel dagritme gehad. Nu maak ik tafels, stoelen, kasten en vogelhuisjes van hout." In zijn vrije tijd doet Jurjen aan de klootschietsport: "Daar wil ik nog lang mee doorgaan en er steeds beter in worden. De strijd tegen jezelf aangaan, ook al speel je in een team. Je moet je op één ding concentreren en als je er niet bij bent met je gedachten, gaat het mis. Dat geldt ook voor het leven."

"Mijn droom is om weer een normale omgang te hebben met mijn dochter van 14. Het contact begint weer te komen, maar er was een tijd waarin ik haar een aantal jaren niet heb gezien. Ik had heel weinig zelfvertrouwen en kon geen vader voor haar zijn. En ik zou ook wel ervaringsdeskundige willen worden. Ik vind het jammer, dat daar diploma's voor nodig zijn. De hulpverleners zijn prima mensen, maar doen het wel uit een boekje. Ik ken de praktijk van binnenuit."