50|50 dagbesteding en re-integratie

Arbeidsre-integratie en werkprojecten

50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving centraal staat. Voor ons een opdracht, voor u een zorg minder.
image

Plaats in de maatschappij

Bij onze 50|50 workcenters leren mensen arbeidsvaardigheden binnen een prettige en veilige werkomgeving. Hierdoor ervaren zij hoe het voelt ergens bij te horen en daadwerkelijk mee te doen in de samenleving. 50|50 Workcenter is een leerwerktraject dat staat voor productiviteit, persoonlijke groei en oog voor het individu. Doel van iedere deelnemer is om uiteindelijk toe te werken naar een duurzame arbeidsplaats in de maatschappij. Onze jobcoach helpt de deelnemers hierbij om dit doel te behalen.

Deelnemers en jobcoaching

Veel deelnemers van 50|50 hebben in hun leven voor een bepaalde periode problemen gehad op psychisch vlak, verslaving of detentie. De doelgroep is zeer divers: mensen tussen de 18 en 65 jaar variërend van nauwelijks tot vele jaren werkervaring. Sommigen zijn ongeschoold, anderen hebben gestudeerd. Een jobcoach zorgt voor een goede match tussen een kandidaat en werkgever. Ook na de plaatsing binnen een bedrijf blijft de jobcoach nog een periode betrokken. De jobcoach onderhoudt gesprekken en evaluaties op de werkplek met zowel de kandidaat als de werkgever.

Een duurzame relatie met het bedrijfsleven

Het Leger des Heils Flevoland gaat voor een duurzame relatie met het bedrijfsleven: wij stoppen niet wanneer een deelnemer bij u gaat werken. Wij kunnen op maat begeleiding blijven bieden, zodat de arbeidsproductiviteit hoog blijft en u verzekerd bent van gemotiveerd personeel.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De overheid verwacht dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). MVO draagt bij aan de financiële prestaties. Maar ook willen wij een steentje bijdragen aan de maatschappij. De rijksoverheid stimuleert MVO en 50|50 kan bedrijven daarbij helpen om hier vorm en inhoud aan te geven.

Wij bieden werkplekken in diverse sectoren. Zo zijn we actief in de gebieden weergegeven aan de rechterkant van de pagina.