A Gospel Celebration

Speciale gasten: Trinity

Een feestelijke avond vol muzikale beleving! Op zaterdag 15 juni organiseert het Leger des Heils A Gospel Celebration: een avond voor iedereen die van muziek houdt.
image

Alle leeftijden

Tijdens A Gospel Celebration treden groepen van alle leeftijden op: de Amsterdam Staff Songsters, Amsterdam Staff Band, Nationale Jeugd Brassband en ons landelijke dansteam Custom Made. Stuk voor stuk acts van enthousiaste creatievelingen die er alles aan doen om van A Gospel Celebration één groot feest te maken.

Muziek = Leger des Heils

Het Leger des Heils en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door heel Nederland spelen en zingen groepen in kerken, korpszalen en op de straat. Tijdens A Gospel Celebration leveren alle landelijke muziekgroepen van het Leger des Heils een spetterende bijdrage.

Indrukwekkend

Er is een speciale rol weggelegd voor deelnemers van Leger des Heils-projecten. Zij krijgen een podium om weer vertrouwen te krijgen, hun talenten te ontwikkelen en weer te dromen over de toekomst. Verwacht fantastische en bovenal indrukwekkende acts van een bijzondere groep mensen.

image

Trinity

De broers Elbert, Nick en Johan Smelt vormden in 2003 samen met hun vriend Bert Vos de Band Trinity. Hun muziek wordt gekenmerkt door een unieke mix van Zuid Amerikaanse en Ierse volksmuziek gecombineerd met Afrikaanse ritmes en stevige pop grooves. Inmiddels is de band enorm populair en zijn ze te zien op de grote festivals en touren ze in binnen- en buitenland. Leadzanger Elbert (arts van beroep) heeft ook lange tijd gezongen bij Sela en presenteert het medische jeugdtelevisieprogramma Topdoks. Dat de muziek van Trinity zich prima laat combineren met de traditionele Leger des Heils brassmuziek was afgelopen Kerst te zien bij het EVA Amazing Grace event dat door de Evangelische Omroep op televisie werd uitgezonden. De Gospel Celebration wordt met recht een feest in de aanwezigheid van Trinity!

image

Amsterdam Staff Band

De Amsterdam Staff Band (ASB) van het Leger des Heils in Nederland, werd in 1962 opgericht. De Band bestaat uit topmuzikanten vanuit het hele land, die allemaal actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps (kerk). Maandelijks reist de ASB het land door om op verschillende locaties van het Leger des Heils concerten te geven en samenkomsten te begeleiden. Ook maakt de Band geregeld tours naar het buitenland, waarbij landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Groot-Brittanië, Canada en de Verenigde Staten worden bezocht. De band is net terug van een tour rondom New York. De ASB staat op dit moment onder leiding van dirigent Olaf Ritman.
GA NAAR DE WEBSITE

image

Amsterdam Staff Songsters

De Amsterdam Staff Songsters is het nationale koor van het Leger des Heils, samengesteld uit heilssoldaten uit heel Nederland. Eén keer per maand trekt het koor een weekend het land in om naast concerten en diensten ook optredens te verzorgen. Het koor maakte vorig jaar een grote tour door HongKong en Indonesië en ze komen net terug uit Engeland waar zij de hoofdgast waren tijdens Symphony Sounds! Het repertoire is zeer afwisselend van moderne gospel tot klassieke koormuziek, maar met de altijd terugkerende boodschap dat God ieder mens liefheeft.
GA NAAR DE WEBSITE

De Schuilplaats

De Schuilplaats is gelegen op een goed bereikbare plek aan de rand van Ede. Je kan op verschillende manier het gebouw bereiken:

Auto – Kom je met de auto? Parkeren kan op de parkeerplaats van de Schuilplaats. 
Busvervoer – Lijn 107, uitstappen bij de halte ‘Boschlust’. Dan is het nog een aantal minuten lopen naar de Schuilplaats.