Buitenspelers

OVER SCOREN EN OP JE BEK GAAN

In de documentaire ‘Buitenspelers’ strijden zestien Nederlandse mannen en vrouwen om de Homeless World Cup in het wereldkampioenschap straatvoetbal voor (ex-)dak- en thuislozen. De film werd gemaakt door het Leger des Heils in samenwerking met Stichting LifeGoals.
image

Kom je kijken?

'Buitenspelers' is op 26 oktober 2018 te zien in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Je bent van harte welkom om hierbij te zijn! Reserveer je (gratis) kaarten via de website van Pakhuis de Zwijger.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de film? Laat dan in de rechterkolom je gegevens achter!

image

Scoren

Buitenspelers zijn een slag apart. Creatieve geesten die het verschil kunnen maken in een wedstrijd. Die precies op het juiste moment een beslissende actie kunnen maken. Maar buitenspelers zijn ook de spelers die soms volledig falen. Ze scoren, of ze gaan op hun bek. Een middenweg lijkt niet te bestaan.

Overleven

De spelers hebben allemaal een verhaal. Stuk voor stuk zijn ze ergens in het leven de controle verloren. Het verlies van een ouder, huiselijk geweld, een verslaving aan drank of drugs – iedereen heeft z’n eigen verhaal over hoe het misging. Onder de voetballers vind je verhalen over opgroeien in kansarme omgevingen, tegenslagen en ontberingen op straat. Maar ook: verhalen over overleven, enorme veerkracht, doorzettingsvermogen en gewoon plezier kunnen maken.

Bekijk de teaser