Brassweekend

Zaterdag 23 t/m zondag 24 september 2017

Dit jaar vindt in Lunteren het brassweekend plaats. Dit weekend is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te muziek te maken. Tijdens dit weekend wordt er nieuwe muziek ingestudeerd en is er voldoende tijd om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Iedereen die een koperblaasinstrument bespeelt is welkom.
image

Dudley Bright

Speciale gast tijdens het Brassweekend is Dudley Bright. Dudley is de principal trombone van het Londen Symfonie Orkest (LSO) en proffessor aan de Royal Academy of Music. Hij speelde zijn eerste solo's met de International Staff Band van het Leger des Heils al op 14 jarige leeftijd. Sindsdien is hij een veel gevraagd solist binnen en buiten het Leger des Heils.

In 2001 had hij het voorrecht om zijn leraar, Denis Wick op te volgen als principal trombone van het LSO. Met dat orkest is hij op vele opnamen te beluisteren. Zowel klassiek als filmmuziek zoals Star Wars II & III, Harry Potter en Monuments Men. Dudley heeft solo projecten gedaan met de Grimethorpe band, International Staff Band en Enfield band.

Naast muzikant is Dudley een veelgevraagd componist. Niet alleen binnen het Leger des Heils maar zeker ook daar buiten. Zijn grote werk 'Persuing the Horizon' schreef hij voor het LSO. In 2004 arrangeerde hij dat werk voor brassband en noemde hij het 'Persuing Horizons'. In de Royal Albert Hall werd het door 250 muzikanten van alle Staff Bands gespeeld ter ere van het 120-jarige bestaan van de International Staff Band.

Aanmelden

Aanmelden kun je online doen. (zie knoppen rechts).

image

Amsterdam Staff Band

De Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils is ook aanwezig tijdens het Brassweekend. Zij zullen hun medewerking verlenen aan workshops en andere activiteiten. Op de zaterdagavond geven zij samen met Dudley Bright een concert voor alle deelnemers. De Amsterdam Staff Band (ASB) van het Leger des Heils in Nederland, werd in 1962 opgericht. De Band bestaat uit topmuzikanten vanuit het hele land, die allemaal actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps (kerk). Alle leden geven vanuit hun persoonlijk geloof in God invulling aan hun muzikaliteit.

Het repertoire van de ASB bevat dan ook een boodschap die is gebaseerd op het Evangelie van Jezus Christus en Zijn liefde voor deze wereld. Iedere dinsdag wordt er gerepeteerd en maandelijks reist de ASB het land door om op verschillende locaties van het Leger des Heils concerten te geven en samenkomsten te begeleiden. Ook maakt de Band geregeld tours naar het buitenland, waarbij landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Groot-Brittanië, Canada en de Verenigde Staten worden bezocht. De ASB staat op dit moment onder leiding van dirigent Olaf Ritman en werkt hard aan een zo hoog mogelijke standard in het communiceren van het Evangelie van Jezus Christus door middel van muziek.