School voor Compassie is powered by Leger des Heils

Leger des Heils start School voor Compassie

School voor Compassie
Nieuws 29 september 2021

De School voor Compassie in Utrecht is een nieuwe activiteit van het Leger des Heils. De school wil bijdragen aan het welzijn en geluk van de gewone Nederlander, zegt projectleider Karel Muller: “Wij geloven dat compassie iets is waarin je je kunt trainen. Het is de sleutel tot herstel van gezonde relaties.”

De eerste training van de School voor Compassie, ‘Corona: van conflict naar connectie’, start op 6 oktober. Uit onderzoek is gebleken dat meningsverschillen rondom corona steeds vaker voor verwijdering binnen families zorgen en soms zelfs het einde betekenen van jarenlange vriendschappen. Muller: “De een is bang zich te laten vaccineren. De ander vindt het asociaal om dat niet te doen. Sommige mensen voelen zich buitengesloten als ze verplicht een test moeten doen. Anderen vinden dat geen enkel probleem. Bepaalde groepen hebben hun vertrouwen in de regering en in de wetenschap verloren. Andere groepen volgen de overheid zonder zich druk te maken.” Het is een bron van veel frustratie en de gevolgen kunnen groot zijn. Muller: “Jarenlange vriendschappen gaan eraan kapot, het contact tussen ouders en kinderen verkilt en collega’s passeren elkaar ineens zonder te groeten. Daar willen we iets aan doen.”

"Conflicten over corona maken soms jarenlange vriendschappen kapot. Daar willen we iets aan doen."

Aanmelden?

Aan de School voor Compassie is een team van professionele trainers en coaches verbonden. De training Corona: van conflict naar connectie wordt gegeven door twee trainers. De ene trainer laat zich bewust niet vaccineren en testen, de ander wel. Er zijn in totaal drie lesavonden (6, 13, en 20 oktober). De training wordt gehouden in de Social Impact Factory, Vredenburg 40 in Utrecht. Aanmelden kan via www.schoolvoorcompassie.com.