OG3NE viert Kerstfeest in de Stad: ‘Het gaat erom dat je aan de ander hebt gedacht’

Tijdens Kerstfeest in de Stad zijn ook de meiden van OG3NE van de partij. De editie van 2019 wordt op 8 december in Maassluis opgenomen en uitgezonden op Eerste Kerstdag om 20.20 uur. Wij interviewden Lisa, Amy en Shelley over hun kijk op kerst.

Gepubliceerd: 23 december 2019 in Leven Tekst:  Beeld: OG3NE
Leger des heils

Wat betekent kerst voor jullie?

Shelley: “Kerst is altijd al erg gevierd bij ons, van kleins af aan. Wanneer Sinterklaas net de deur uit was, werd de kerstboom al meteen opgetuigd en de kerstliedjes stonden op ‘repeat’. Sinds vorig jaar doen we onze eigen kerstshows, maar ultiem kerst vieren blijft voor ons echt familie, warmte, gezelligheid. Dat is waar kerst om draait. Het gaat niet om alle cadeaus en dat alles er duur en mooi uitziet, maar dat je aan de ander hebt gedacht.” Even valt er een stilte, maar dan voegt ze er nog snel aan toe: “Maar daar horen natuurlijk nog wel een paar cadeautjes bij, en hapjes en lampjes.” 

Met wie vieren jullie kerst?

Shelley: “Wij vieren kerst met onze hele band en crew. Wij geven namelijk acht kerstshows in het Kurhaus in Den Haag En natuurlijk ook met al het publiek erbij. We geven namelijk acht kerstshows voor en tijdens de Kerstdagen.”

Hoe zouden jullie kerst in drie woorden omschrijven?

Amy: “Laten we allemaal één woord zeggen. Dat is het makkelijkst. Ik zeg warmte.”

Shelley: “Gezelligheid.”

Lisa: “Liefde.”

Wat is jullie favoriete kerstherinnering?

Lisa: “Dat is toch wel echt toen we als gezin nog compleet waren; toen mama er nog was. We vierden Kerst altijd erg uitgebreid. Dat begon ’s ochtends al rondom de boom. Daarop volgde het kerstontbijt, cadeautjes aan elkaar geven, kerstfilms kijken en ook hadden we altijd kerstmuziek opstaan. En papa speelde op de piano.”

Amy: “Mama maakte ’s avonds dan warme beenham. En die geur blijft me nog altijd bij. Niemand mocht dan de keuken in. Het was echt haar plekje op dat moment. Nog een ander ding was dat we niet vaak sneeuw in Nederland hebben meegemaakt, maar als het er was, dan wilden we altijd op de slee. En toen er een keer een heel klein laagje sneeuw was met Kerst gingen we toch gewoon ‘de sneeuw in’. Papa trok ons op de slee toen helemaal over de stoep. Het was erg leuk, ook al is het waarschijnlijk niet het beste voor die slee geweest.”

En een minder leuke kerstherinnering?

Lisa: “Ik denk dat die eerste Kerst zonder mama de zwaarste was. We hebben alsnog geprobeerd om er met z’n allen iets mooi van te maken. We zijn toen met elkaar, inclusief de opa’s en oma’s, bij mij thuis geweest en hebben geprobeerd om Kerst op een fijne manier met elkaar door te brengen. Maar het werd natuurlijk helemaal niet meer zoals het was. Door het verlies van mama zaten we toch allemaal met veel verdriet en dat maakte het erg moeilijk.”

Waar draait Kerst voor jullie om?

Lisa: “Wij bekijken Kerst meer op een moderne manier, waarbij het draait om liefde naar elkaar tonen, tijd voor elkaar vrijmaken, vergevingsgezind zijn en gewoon lekker een feestje vieren met z’n allen. Het is een goede gelegenheid om het leven te vieren.”

Waarom doen jullie mee aan Kerst in de Stad?

Shelley: “Wij werden ervoor gevraagd en het leek ons meteen erg leuk om te doen. Wij houden sowieso al erg van Kerst, dus dat scheelt. We gaan met z’n drieën verschillende nummers doen en daar hebben we ook erg veel zin in.”

Lisa: “En daarbij steun je ook nog eens een goed doel, dus dat geeft wel iets extra’s.”

Weten jullie ook al wat jullie gaan zingen?

Amy: “We weten al een beetje welke liedjes we gaan zingen en met wie we dat gaan doen. Het wordt een hele leuke line-up! En natuurlijk komen alle Kerstnummers voorbij. Het moet wel nog allemaal gerepeteerd worden. Dat is namelijk nog niet gebeurd. Dus daar gaan we hard mee aan de slag!”

Hebben jullie buiten dit programma ook iets met het Leger des Heils?

Lisa: “We hebben tijdje terug ook voor het Leger des Heils opgetreden in AFAS Live tijdens het Kunst en Theatergala. We hebben toen erg genoten en datzelfde kon gezegd worden over het publiek. Dat was voor ons een prachtige kennismaking met het Leger des Heils.”

Hoe ziet jullie perfecte kerst in de toekomst eruit?

Shelley: “We zijn op dit moment bezig met de kerstshows en dat is voor ons wel hoe de ultieme kerst er voor ons uitziet. En: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Met onze kerstshows halen we dat ultieme kerstgevoel wel echt naar boven.”

Lisa: “Dus we hopen dat we dat de komende jaren kunnen blijven doen.”

Amy: “In het Kurhaus natuurlijk, waar we onze kerstshows altijd houden!”