Leger des Heils start op Wereld Daklozendag met soepfiets in Almere

Nieuws 10 oktober 2023

In het bijzijn van wethouder Froukje de Jonge werd vandaag de soepfiets uitgezwaaid voor haar allereerste rit door Almere. Een goedgevulde fiets met koffie, thee, soep en broodjes zal vanaf deze Wereld Daklozendag iedere donderdag door de straten van Almere rijden. Daarmee gaat een outreach-medewerker van het Leger des Heils, samen met vrijwilligers op zoek naar dak- en thuisloze mensen die de weg naar reguliere hulpverlening nog niet hebben gevonden.

‘Met de soepfiets zoeken we mensen op die op straat leven en een heel scala aan problemen hebben’, vertelt regiomanager Luc Tanja. ‘Vaak zijn zij zelf niet in staat om hulp te zoeken of te vragen. Daarom komen wij naar hen toe, signaleren, leggen contact en hopen een brug te slaan naar verdere hulpverlening’

Het Leger des Heils levert met de soepfiets niet alleen een positieve bijdrage aan dak- en thuislozen, maar draagt ook bij aan een veilig Almere. Door om te kijken naar de mensen die op straat leven leveren we een bijdrage aan het verminderen van overlast, criminaliteit en geweld.

“Op de zijkant van een restaurant las ik ooit eens ‘een lege maag heeft geen oren’. Het Leger des Heils geeft met dit goede initiatief gehoor aan mensen in nood. Dat is heel belangrijk omdat er nog steeds veel mensen op straat leven die geen gebruik durven maken van de hulp die het Leger des Heils biedt. Dus daarom juichen we dit heel erg toe.” Wethouder Froukje de Jonge

Voor het laten rijden van de soepfiets in Almere ontvangt het Leger des Heils grotendeels geen subsidies en is daarmee afhankelijk van giften. Mensen kunnen het werk van de soepfiets ondersteunen door een donatie te geven via ldh.nl/soepfiets-almere.

Over Leger des Heils Midden-Nederland
De soepfiets is onderdeel van het Leger des Heils Midden-Nederland.  Het Leger des Heils zet zich in voor mensen zonder helper. Zij hebben vaak zoveel problemen dat ze in de maatschappij niet willen, kunnen of mogen meedoen. Juist hen willen we een veilige plek en begeleiding bieden, zodat er weer ruimte ontstaat om stappen te zetten richting herstel van het gewone leven. Dit doen wij op het gebied van: ambulante hulpverlening; maatschappelijke opvang; beschermd wonen; jeugdzorg; verpleging & verzorging; re-integratie.