Premier Brass 2020

AFGELAST

Op zaterdag 24 oktober 2020 zou de volgende editie van Premier Brass plaatsvinden in Cultuurhuis Landgraaf. Helaas hebben wij moeten besluiten om, vanwege de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus, deze editie af te lasten.

Het eerste Premier Brass-concert van de Amsterdam Staff Band vond plaats in 2002 met Brassband Rijnmond. Deze samenwerking met een brass band buiten het Leger des Heils beviel uitstekend en zo werd een reeks van Premier Brass-concerten georganiseerd met o.a. Brassband De Waldsang, Brassband Schoonhoven, Soli Brass, Altena Brass en Amsterdam Brass. Solisten die deelnamen aan Premier Brass waren o.a. Steven Mead(2014),Brandt Attema(2015),Ilja Reijngoud(2016),Owen Farr(2017), Katrina Marzella(2018) en Richard Marshall (2019).Van deze Premier Brass concerten zijn diverse live-cd's verkrijgbaar.

Line-up Premier Brass 2020

De Amsterdam Staff Band is extra trots op de line-up voor 2020! Dit jaar zijn dat, naast de Amsterdam Staff Band zelf, Brassband Limburg en speciale gast de euphoniumvirtuoos David Childs. In een afwisselend programma zullen deze gasten zorgen voor een heerlijke muzikale avond.

Gastsolist David Childs

David Childs wordt beschouwd als een van de beste koperblazers van zijn generatie. Hij verscheen als solist bij het BBC National Orchestra of Wales, Royal Philharmonic, BBC Concert Orchestra, Sinfonia Cymru, DCINY Symphony en BBC Philharmonic; maakte solo-optredens op het Singapore International Festival, Welsh Proms, Harrogate International Festival, Cheltenham Festival, Melbourne International Festival, BBC Proms en New York Festival; deedsolo-recitals in de Wigmore Hall, Purcell Room en Bridgewater Hall; heeft solo-optredens gegeven in het Concertgebouw, Carnegie Hall, Queen Elizabeth Hall, Symphony Hall, Lincoln Center in New York en de Royal Albert Hallin Londen; en maaktregelmatig opnamesvoor cd, radio en televisie.

David tourt regelmatig naar Australië, Nieuw-Zeeland, het Midden-Oosten, Japan, Hong Kong, Europa en de Verenigde Staten. Hij promoot veel nieuwe muziek voor euphoniumen heeft tien premières van soloconcerten op zijn naam staan, waaronder eenBBC Proms-uitzendingvan Alun Hoddinott's Sunne Rising -The King Will Ridevanuit de Royal Albert Hall, Karl Jenkins’ Concert voor EuphoniumenOrkestvanuit Carnegie Hall, Philip Wilby's Concert voor Euphonium en Orkesten een Britse première van Christian Lindberg’s Concertvoor Euphonium en Orkest, gedirigeerd door de componist.David is verbonen aanhet Royal College of Music London; professor aan zowel het Royal Welsh College of Music & Drama als het Conservatorium van Birmingham; een soloartiest voor de Buffet Group Besson, Alliance en Reunion Blues; en is directeur van uitgeverij Prima Vista Musikk.Ook is hij een van de oprichters van het zeer succesvolle koperkwartet Eminence Brassen artistiek directeur van Wales's harmonieorkestCardiff Symphonic Winds.David is wereldwijd toonaangevend voor euphoniumspelers. Met zijn optredens toonthij zich een waar ambassadeur van deeuphonium als solo-instrumentin de wereld van klassieke muziek.

Brassband Limburg

Brass Band Limburg is een regionale brassband, die in 1981 opgericht werd, die in Kessenich repeteert en officiële zetel in Oirsbeek heeft. De band komt uit in de hoogst mogelijke afdeling, de kampioensdivisie. In Nederland heeft in de provincies Friesland en Groningen ieder dorp zijn eigen brassband. Hoewel in Limburg -zoals de mijnstreken in het Verenigd Koninkrijk -ook een mijnhistorie heeft, is de brassband niet tot bloei gekomen. Brass Band Limburg wil dat tekort aan belangstelling in de Limburgse blaasmuziektraditie graag aanvullen.

In zijn korte geschiedenis kende de Brass Band Limburg reeds vele hoogtepunten. De band was veelvuldig te beluisteren op de binnen-en buitenlandse radio. Verbonden met de deelname aan internationale kampioenschappen zijn er ook verschillende cd's opgenomen, op welke de brassband te beluisteren is. In 1991 en 1993 werd men kampioen bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in de hoogste afdeling. In 1994 werd de band derde op de Europese Brassband Kampioenschappen in het Zwitserse Montreux. In 2003 behaalde de band de nationale titel van de Federatie van Katholieke Muziekbonden in Nederland (FKM) in de concertafdeling van de sectie brassband.

Amsterdam Staff Band

Gastheer en organisator van Premier Brass is de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils. De Amsterdam Staff Band (ASB) van het Leger des Heils in Nederland, werd in 1962 opgericht. De Band bestaat uit topmuzikanten vanuit het hele land, die allemaal actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps (kerk). Alle leden geven vanuit hun persoonlijk geloof in God invulling aan hun muzikaliteit.

Het repertoire van de ASB bevat dan ook een boodschap die is gebaseerd op het Evangelie van Jezus Christus en Zijn liefde voor deze wereld. Iedere dinsdag wordt er gerepeteerd en maandelijks reist de ASB het land door om op verschillende locaties van het Leger des Heils concerten te geven en samenkomsten te begeleiden. Ook maakt de Band geregeld tours naar het buitenland, waarbij landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Groot-Brittanië, Canada en de Verenigde Staten worden bezocht. De ASB staat onder leiding van Olaf Ritman en werkt hard aan een zo hoog mogelijke standard in het communiceren van het Evangelie van Jezus Christus door middel van muziek.