Premier Brass

Zaterdag 9 april, 19:30 uur

Op zaterdag 9 april 2016 vindt de volgende editie van Premier Brass plaats in het BeneVia Muziekcentrum in Dordrecht. Sinds 2002 is Premier Brass een geliefd concert op de agenda van brassliefhebbers; een jaarlijks terugkerend evenement waar de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils, samen met een gerenommeerde brassband en een gastsolist, het podium betreedt. Dit jaar zijn dat brassband Amsterdam Brass en jazz-trombonist Ilja Reijngoud.
image

 

Sinds 2002 is Premier Brass een geliefd concert op de agenda van brassliefhebbers. Het eerste concert ontstond in de samenwerking met brassband Rijnmond. De samenwerking met een brassband buiten het Leger des Heils beviel erg goed en de jaren daarna werd samengewerkt met De Waldsang, Schoonhoven, Oefening en Uitspanning, Soli Brass, Altena Brass, Pro Rege en de Spijkerpakkenband. in 2004 (Robin Taylor), 2005 (Richard Martin) en 2015 (Brandt Attema) werd er samengewerkt met solisten. Initiator van Premier Brass is voormalig dirigent van de Staff Band Howard Evans die als gastdirigent nogmaals meewerkte in 2010. Van de Premier Brass concerten zijn verschillende cd's verkrijgbaar.

 

Line-up 2016

We zijn trots op de line-up voor 2016! Tijdens Premier Brass zijn, naast de Amsterdam Staff Band, Amsterdam Brass en jazz-trombonist Ilja Reijngoud te horen. In een afwisselend programma zullen alle gasten zorgen voor een memorabele brassavond.

image

Amsterdam Brass

Amsterdam Brass is één van de toonaangevende brassbands in Nederland en bestaat uit een dertigtal geselecteerde koperblazers en slagwerkers uit de regio Amsterdam. Onder leiding van haar enthousiaste dirigent Pierre Volders is de band in haar thuisbasis regelmatig te vinden op diverse podia, o.a. het Muziekgebouw aan ’t IJ, de Beurs van Berlage, het DeLaMar theater en het Grachtenfestival. Daarnaast is de band jaarlijks present op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen – en andere concoursen alwaar men sinds 2003 in de kampioens-/concertdivisie een vaste waarde is. Het orkest (of een brass ensemble) wordt ook regelmatig ingehuurd voor besloten gelegenheden.

In 2010, 2013 en 2014 werd het orkest vice-kampioen van Nederland tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen!

image

Ilja Reijngoud

Ilja Reijngoud (Nederland, 1972) studeerde in 1996 cum laude af aan het Hilversums Conservatorium. In 1997 ontving hij als tweede Nederlandse student de Amerikaanse graad Master of Music. Hij is sinds 1998 docent bij Codarts. 

Ilja speelt in ruim vijftien orkesten, waaronder The Houdini’s, Cubop City Big Band, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Nueva Manteca. Hij heeft meer dan honderd cd’s en circa tien dvd’s opgenomen. 

Ilja was  gastsolist bij uiteenlopende (internationale) orkesten, waaronder Luchtmacht Kapel, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Metropole Orkest, hij speelde met tientallen jazzlegenden, onder wie Herbie Hancock, John Scofield, Tom Harrell, Jimmy Bosch, Ivan Lins en Pat Metheny, en hij verzorgde clinics  over de gehele wereld, onder meer in Japan, China en Amerika. Als vertegenwoordiger van Rotterdam speelde Ilja op de Wereldtentoonstelling in Shanghai (2010).

Ilja is jurylid van meerdere internationale competities en concoursen, waaronder ITA Awards en Prinses Christina Concours.

Ilja is ook componist en arrangeur. Hij heeft geschreven voor de grote orkesten in Nederland, waaronder Metropole Orkest. Zowel jazzmusici als klassieke musici voeren werk van hem uit, onder wie Al Jarreau, Branford Marsalis, Randy Brecker, Ben van Dijk, Michel Bequet, Branimir Slogar en Jörgen van Rijen.

image

Amsterdam Staff Band

Gastheer en organisator van Premier Brass is de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils. De Amsterdam Staff Band (ASB) van het Leger des Heils in Nederland, werd in 1962 opgericht. De Band bestaat uit topmuzikanten vanuit het hele land, die allemaal actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps (kerk). Alle leden geven vanuit hun persoonlijk geloof in God invulling aan hun muzikaliteit.

Het repertoire van de ASB bevat dan ook een boodschap die is gebaseerd op het Evangelie van Jezus Christus en Zijn liefde voor deze wereld. Iedere dinsdag wordt er gerepeteerd en maandelijks reist de ASB het land door om op verschillende locaties van het Leger des Heils concerten te geven en samenkomsten te begeleiden. Ook maakt de Band geregeld tours naar het buitenland, waarbij landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Groot-Brittanië, Canada en de Verenigde Staten worden bezocht. De ASB staat op dit moment onder leiding van dirigent Olaf Ritman en werkt hard aan een zo hoog mogelijke standard in het communiceren van het Evangelie van Jezus Christus door middel van muziek.