Algemeen Leider

Luitenant Hans van den Hoek

Sinds juli 2017 staat de Amsterdam Staff Band onder algehele leiding van Luitenant Hans van den Hoek. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de ASB dat een officier in deze rang Algemeen Leider is van de band.

Hans_vd_Hoek_2017

Dit wil zeker niet zeggen dat Hans onervaren is, voordat hij samen met zijn vrouw officier werd heeft hij zijn sporen in het bedrijfsleven meer dan verdiend. Al tijdens de opleiding tot heilsofficier zijn zij aangesteld als leidinggevenden van korps Lelystad en sinds Juni 2017 zijn zij verantwoordelijk voor de kerkelijke gemeente van het Leger des Heils in Vlaardingen (korps Waterweg Centraal).

De brassmuziek van het Leger des Heils is niet vreemd voor de Luitenant, eerder was hij in twee periodes zelf lid als muzikant van de Amsterdam Staff Band (percussie 1984-1993 en althoorn 2011-2013), en ook heeft hij als kapelmeester leiding gegeven aan de muziekkorpsen van Korps Zeist, en later van Korps Almere.

De Algemeen Leider draagt de organisatorische verantwoordelijkheid voor de band en vormt samen met de kapelmeester de leiding van de ASB.