Kerstfeest in de Stad

08-12-2019 , Maassluis

Maassluis Onbekend

De tweede editie van Kerstfeest in de Stad wordt gehouden in Maassluis. 'Waar kun je beter kerst vieren dan in Maassluis met haar bijna Anton Pieck-achtige decor?', zegt burgemeester Edo Haan. Het evenement wordt uitgezonden op woensdag 25 december (Eerste Kerstdag) op NPO 1 en via npostart.nl. Het Leger des Heils en de Evangelische Omroep (EO) vieren kerstfeest samen met OG3NE, Jamai, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes. In het maritiem historische Maassluis brengen de artiesten een mix van welbekende kerstliederen en hartverwarmende popsongs ten gehore.

Kerstfeest in de Stad is voor zo’n miljoen kijkers elk jaar een vast onderdeel van de kerstbeleving. Artiesten zingen bekende kerstsongs en cliënten van het Leger des Heils vertellen aangrijpende persoonlijke verhalen. De presentatie is in handen van EO-presentator Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart – eveneens EO – doet verslag van de lichtjestocht. Een stoet met lichtjesdragers legt tijdens de uitzending een route af door de stad. Deelnemers komen aan het woord en vertellen wat kerst voor hen betekent. Kerstfeest in de Stad staat dit jaar opnieuw in het teken van eenzaamheid. Het thema is #jebentnietalleen. De artiesten zullen optreden met de band van Eric van Tijn, samen met de brassband en het koor van het Leger des Heils.

20191208-KODD19-53

Anton Pieck-achtig decor
Burgemeester Edo Haan: “Ik ben er ontzettend trots op dat Kerstfeest in de Stad in Maassluis wordt gevierd. Maassluis is daar de perfecte stad voor: we hebben een prachtige historische binnenstad. Waar kun je beter kerst vieren dan in Maassluis met haar bijna Anton Pieck-achtige decor? Bovendien past ook het thema #jebentnietalleen helemaal bij een stad als Maassluis. We hebben een hecht verenigingsleven met vele duizenden vrijwilligers die allemaal heel begaan zijn met onze stad.’’

Kerstklassiekers
“Ik ben ontzettend blij met deze mooie, gevarieerde line-up”, zegt Kerstfeest in de Stad-presentator Bert van Leeuwen. “Het zijn stuk voor stuk steengoede artiesten, die de bezoekers en kijkers gaan verrassen met prachtige harmonieën en aanstekelijke optredens. Er is ruimte voor een lach en een traan; voor kippenvel én voor ouderwets meezingen met kerstklassiekers.”

Kerstfeest in de Stad
Uitzending: Eerste Kerstdag 25 december NPO1